Papendrechtse musical 'Mozes' binnenkort in Theater De Willem

25 mei 2019
Papendrechtse musical 'Mozes' binnenkort in Theater De Willem

PAPENDRECHT - Op donderdag 6 juni en vrijdag 7 juni 2019 wordt er een echte Papendrechtse productie 'Mozes, de geboorte van een leider' uitgevoerd in Theater De Willem. Inmiddels zijn al 320 kaarten verkocht.

De voorbereidingen zijn al ruim een jaar in volle gang, waar maar liefst 50 mannen/vrouwen in de leeftijd van 8 tot 77 jaar bij zijn betrokken. De productie is een initiatief van de Morgensterkerk en is een bewerking van de musical van ‘Gerard en Gerard’ producties. In de musical zijn enkele popnummers verweven van o.a. Oasis en Toto.

Deze Papendrechtse productie is een samenwerking tussen professionals en amateurs.
De regie is in handen van Yara van Engelen.

Yara is afgestudeerd aan de Kleinkunst Academie en vertelt enthousiast:"Het is mijn eerste grote productie, waarbij er gelukkig nog geen grote financiële risico's zijn. In eerste instantie zou ik alleen maar een (kleine) rol spelen en had mijn vader René de regie, maar die heb ik op een gegeven moment afgepakt van mijn vader. Ik kreeg echt de smaak te pakken. Gelukkig had mijn vader hier geen enkele moeite mee!

Vooren amateurbegrippen is het echt een grote productie geworden, ik ben positief verrast over het niveau. Zelf ging ik niet meer naar de kerk, maar op deze wijze ben ik wel weer helemaal betrokken geraakt, we zijn een hechte groep geworden", aldus Yara.

Dominee Birke Rapp, die zelf ook een rol heeft, vult aan: "Diverse mensen die niet of nauwelijks meer naar de kerk komen, doen wel enthousiast mee met deze musical. Dat is iets waar we ook heel dankbaar voor zijn."

René van Engelen geeft aan:"Het is voor de Morgenster inmiddels de vierde musicalproductie. In het verleden is er ook een musical gehouden over Maria, Paulus en Saul. Deze keer hebben we een deel van de tekst herschreven en met name een stuk bijbelgetrouwer gemaakt. Ook hebben we gekozen voor een paar popnummers in plaats van musicalliederen, om de drempel zo laag mogelijk te houden".

Er is ondersteuning van een live band onder leiding van Gerben Lodder, zang onder leiding van Christel de Bruijn en de techniek wordt verzorgd door Marijn van Engelen.

Het verhaal van Mozes
Het verhaal van Mozes is een oerverhaal. Een oerverhaal over een leider die geen leider wil zijn en geen vertrouwen in zichzelf heeft.

Een man met een dubbele loyaliteit: opgegroeid aan het Egyptische hof, maar ook kind van het volk van Israël.

Uiteindelijk overwint Mozes zichzelf, neemt hij stelling tegen het beleid van de Egyptische farao en leidt zijn volk uit de slavernij. Een volk dat het vertrouwen verliest in de woestijn en ‘een tastbare god wil zoals de Egyptenaren’.

Uiteindelijk gaat Mozes ook de confrontatie aan met zijn volk, houdt hij ze een spiegel voor: “Als je gelooft, leer je vertrouwen. Op God, op elkaar en op jezelf.”

Gegevens
Datum: donderdag 6 juni en vrijdag 7 juni 2019
Tijd: 19:30 tot 21:30 uur
Locatie: Theater De Willem aan de Van der Palmstraat
Toegangsprijs: € 7,50

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.