ZonOpPapendrecht gaat van start

23 mei 2019 door Hennie van der Zouw
ZonOpPapendrecht gaat van start

PAPENDRECHT - Deze zomer leggen ongeveer zeventig inwoners van Papendrecht gezamenlijk zonnepanelen op het dak van het Sportcentrum. Samen met de gemeente gaan zij - verenigd in de burgercoöperatie Drechtse Energie - het dak vol leggen met panelen en optimaal gebruiken voor opwekking van duurzame stroom.

Tot op heden zijn zo’n 460 panelen verkocht, er komen nog steeds inschrijvingen bij. Inwoners van Papendrecht kunnen nog meedoen, want er is nog ruimte voor 300 panelen. De inschrijving sluit op 31 mei. Hierna wordt de balans opgemaakt en vastgesteld met hoeveel panelen gestart wordt. Inschrijven kan op: http://drechtseenergie.nl/formulier-aanmelding-postcoderoosproject/.

Energie besparen kan natuurlijk ook door goed te kijken naar de goedkoopste aanbieder. Kijk hiervoor bij Energie vergelijken.

Over Project Zon op andermans dak
Project Zon op andermans dak is een initiatief van  Stichting Drechtse Stromen en geeft Papendrechters de unieke mogelijkheid om met elkaar zonnepanelen aan te schaffen die een plek krijgen op het dak van Sportcentrum Papendrecht. Zo dragen zij bij aan de energietransitie. Daarnaast ontvangen de deelnemers een mooi belastingvoordeel en natuurlijk de opbrengst van de stroomverkoop.

Dit project biedt een mooi alternatief aan inwoners die geen eigen dak hebben, zoals huurders of appartement-eigenaren, maar ook aan huiseigenaren met een te klein of een ongeschikt dak, of huiseigenaren die geen panelen op hun dak willen. De deelnemers worden lid van de burgercoöperatie die hen ontzorgt, alle administratie regelt, de panelen aanschaft en voor hen beheert. Meer info en de mogelijkheid om u als belangstellende geheel vrijblijvend aan te melden vindt u op www.drechtsestromen.net/zon/papendrecht/

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.