App-verbod op de fiets gepromoot bij middelbare scholieren

21 mei 2019 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Op woensdag 22 mei wordt de MONO-campagne onder de aandacht gebracht van middelbare scholieren in Papendrecht. De actie is van 12.30 – 16.30 uur op de middelbare scholen: Willem de Zwijger college (T-splitsing Rembrandtlaan / Van der Palmstraat) en De Lage Waard (tegenover hoofdingang Burg. Keijzerweg).

Per 1 juli 2019 is het verboden om op de fiets te appen. Fietsers zijn zich over het algemeen bewust van de risico's van bellen of appen in het verkeer, maar de verleiding om het toch te doen is groot. Uit onderzoek is gebleken, dat met het lezen en schrijven van berichtjes op je smartphone, het risico op een ongeval met minstens 25 keer wordt vergroot. Vooral binnen komende berichten vormen een grote verleiding. Door MONO te rijden of fietsen kan je deze verleiding weerstaan.

Scholieren worden tijdens de actie aangespreken door een promotieteam. Acties vinden plaats langs de openbare weg nabij de scholen. Leerlingen kunnen een quiz invullen over hun eigen aandacht in het verkeer. Ze maken kans op een nieuwe rugtas. In september is er een vervolgactie.

Mono-campagne uitleg
MONO staat letterlijk voor één of alleen. In de campagne staat het voor met één ding bezig zijn: als je rijdt, houd je je aandacht op één ding en dat is het verkeer. MONO is ongestoord onderweg zijn, zonder afleiding van appjes of social media posts. Zodat mensen hun ogen op de weg houden en niet op hun scherm. Nederland gaat ongestoord onderweg. Rij MONO, fiets MONO. Op initiatief van o.a. ANWB, Flitsmeister, Veilig Verkeer Nederland, Fietsersbond en provincies is deze grootschalige campagne voor aandacht op de weg ontwikkeld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.