Drechtstreek veilig ondanks verlies bij Zwaluwe

20 mei 2019 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT / LAGE ZWALUWE – Na de op één na laatste wedstrijd van het seizoen heerste bij Drechtstreek blijheid en opluchting ondanks de 2-0 nederlaag. Reden was de winst van Papendrecht op directe concurrent Brederodes. Door het verlies van Brederodes is voor die ploeg de achterstand op Drechtstreek niet meer in te halen en daardoor hoeft Drechtstreek geen nacompetitie te spelen en handhaaft het zich in de 2e klasse.

Tijdens de eerste helft van de wedstrijd speelde Drechtstreek geen sterke partij en wist het nauwelijks enig gevaar te stichten tegen een veel gretiger tegenstander. Zwaluwe stond bij aanvang als nummer 13 genoteerd en wenste zijn huid duur te verkopen tegen Drechtstreek dat 11e stond. Al in de 18e minuut schoot Thijs ’t Hooft namens Zwaluwe uit de eerste serieuze doelpoging de 1-0 binnen. Ondanks dat er hard gewerkt werd was het vertoond bij Zwaluwe spel van beide kanten geen lust voor het oog. De jonge David Kluver raakte geblesseerd aan zijn enkel en hij werd vervangen door Thijs den Dunnen. De rust werd bereikt met een 1-0 tussenstand.

Ok na de thee kon Drechtstreek geen echte vuist maken al kreeg Thijs den Dunnen een kansje om de gelijkmaker te scoren. Na een kwartier in de tweede helft was het opnieuw Thijs ’t Hooft die zijn ploeg op verdere voorsprong bracht met zijn tweede doelpunt van de middag. Vijf minuten later leek de voorsprong van Zwaluwe zelfs op 3-0 te komen maar scheidsrechter Roel Metsemakers keurde dat doelpunt af na overleg met de grensrechter.

Nadat Dion Warner en Jorn van Drimmelen zo’n twintig minuten voor het eind van de wedstrijd waren vervangen door Rick Lodder en Luuk Bouw bleef Drechtstreek wel strijden maar een doelpunt zat er niet in, ook omdat de vrije trap van Jillroy Ruiz kort voor het eind van de wedstrijd net kon worden weg gestompt door doelman Wesley Dekkers.  

Ondanks het verlies is Drechtstreek dus toch zeker van klasse behoud zodat het volgend seizoen opnieuw als tweede klasser verder kan. Komende zaterdag is de laatste competitiedag van het seizoen als Drechtstreek thuis Wilhelmina’26 treft. Aanvang van die wedstrijd s 14.30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.