Nieuw komend schooljaar: 'Opstapklas bij de Lage Waard'

20 mei 2019 door Hennie van der Zouw
Nieuw komend schooljaar: 'Opstapklas bij de Lage Waard'

PAPENDRECHT - Komend schooljaar start De Lage Waard in de brugklas havo/vwo aan de Vijzellaan met een 'Opstapklas'. Een specifieke klas voor leerlingen waarvoor de overstap van het basis- naar voortgezet onderwijs erg groot is. Hiervoor kunnen verschillende redenen zijn. Bijvoorbeeld door een lichamelijke beperking, ziekte, een psychische diagnose of hoogbegaafdheid. Het doel van de Opstapklas is om leerlingen te helpen uitgroeien tot een stevige middelbare school leerling met meer zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en betere vaardigheden op gebied van organisatie en planning.

Leerlingen van de Opstapklas krijgen langer de tijd om te wennen aan het voortgezet onderwijs. De klas is kleiner dan gebruikelijk en leerlingen hoeven minder te wisselen van lokaal. Ook worden zij intensiever begeleid door hun mentor. Dit alles moet ertoe leiden dat de leerlingen na één jaar met meer zelfvertrouwen en vaardigheden naar een reguliere klas doorstromen. Het Samenwerkingsverband Drechtsteden stelde middelen beschikbaar voor de Opstapklas.

Afgelopen week hebben de veertien leerlingen van de Opstapklas alvast kennis gemaakt met hun klasgenoten en één van de mentoren. Binnenkort staan er nog twee kennismakingsmomenten op het programma, zodat de leerlingen straks met vertrouwen en veel plezier starten op CSG De Lage Waard.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.