Richt je innovatieve start-up op in de Drechtsteden

20 mei 2019
Richt je innovatieve start-up op in de Drechtsteden

PAPENDRECHT - De Nederlandse economie trekt nog steeds aan en het ondernemersvertrouwen zit in de lift. Dat blijkt ook uit de cijfers van de financiële dienstverlener Graydon. In de eerste drie maanden van dit jaar is het aantal nieuwe bedrijven zowat geëxplodeerd. Maar liefst 77.248 bedrijven werden opgestart in ons land. In dezelfde periode vorig jaar daalde het aantal starters nog. Heb je zelf ook zin om je handen uit de mouwen te steken, dan is het nu dus het uitgelezen moment. Zijn de Drechtsteden hiervoor geschikt? Daarop zeggen we volmondig ja. Onze regio is immers een van de innovatieve maakregio’s van Nederland, niet enkel door de nabijheid van de Rotterdamse wereldhaven, maar ook door de aanwezigheid van innovatieve wereldspelers als Boskalis, die over de hele planeet offshore windmolenparken opzet, of het Zwijndrecht Innovation Park, dat bestemd is voor vooruitstrevende maritieme en industriële bedrijvigheid. Zo schreven we onlangs ook nog over de plannen van Papendrechts bouwbedrijf Vorm om bouwafval tegen te gaan. Heb jij dus een innovatief idee, en wil je je eigen bedrijfje starten, maar zoek je hulp? Dan zijn de Drechtsteden ook daarvoor de perfecte locatie.

Waar dan?

Een eigen werkruimte of bureau vinden kan best moeilijk zijn. Begin je als een eenmanszaak of gewoon als kleine start-up? Dan is Het Nieuwe Kantoor (HNK) in Dordrecht de ideale locatie. Daar kan je een kantoor op maat huren, of kiezen om te werken met flexplekken. Daarnaast staan er fijne vergaderzalen tot je beschikking. Maar misschien nog belangrijker: je komt er terecht in een stimulerende community van eenpitters tot internationals. Zo’n omgeving kan niet anders dan je ideeën verder op weg helpen. Mocht je echter magazijnruimte nodig hebben, maar nog niet meteen het budget hebben om permanent opslagruimte te huren? Ook daar zijn oplossingen voor. Zo zijn er aanbieders als Boxie24, die flexibele, tijdelijke en makkelijk op te zeggen opslagruimtes bieden. Want dat is vaak net wat een startend en groeiend bedrijfje nodig heeft.

Hoe dan?

Misschien nog belangrijker dan het vinden van een locatie is het concreet vormgeven van je idee en de juiste fondsen aanspreken. Ook dan zit je goed in de Drechtsteden, want in Dordrecht vind je de StartupFabriek. Al elf jaar helpen ze starters van begin tot einde: namelijk vanaf het idee, over de strategie tot de perfecte plaatsing in de markt. Maar daarnaast word je er ook geholpen met de juiste computerprogramma’s en het maken van de juiste prototypes voor je app. Ze bieden je dus een multidisciplinaire aanpak voor ons mobiele en sociale tijdperk. Een goed idee helpt je natuurlijk ver, maar de Drechtsteden kunnen je nog meer op weg helpen met het MKB-katalysatorfonds. Het specifieke doel is om de innovatiekracht, met een focus op duurzaamheid, van het regionale MKB te ondersteunen. Het fonds werd dan ook opgericht om op een laagdrempelige manier nieuwe ideeën op weg te helpen. Sinds de start in 2016 zijn er al twintig regionale innovaties mee ondersteund. Het huidige fonds loopt nog tot 1 januari 2020 en hier vind je alle informatie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.