Pelikaan te sterk voor Drechtstreek

13 mei 2019 door Hennie van der Zouw
Pelikaan te sterk voor Drechtstreek

PAPENDRECHT - In het eerste deel van de wedstrijd leken Drechtsteek en Pelikaan aan elkaar gewaagd te zijn maar daarna veranderde de situatie. Na enkele onzorgvuldigheden van Drechtstreek zijde profiteerde Pelikaan optimaal en deed het goede zaken in de strijd om de koppositie, zeker nu de bovenste twee ploegen tegen elkaar gelijk speelden.

Pelikaan, de traditioneel lastige tegenstander van Drechtstreek, werd het eerste half uur van de wedstrijd goed onder controle gehouden. Al snel liet de ploeg van coach Bart Toom zien nauwelijks onder de indruk te zijn van zijn tegenstander. Er werd in hoog tempo gespeeld en Drechtstreek wist enkele goede kansen te creëren. Zo wist Thijs den Dunnen enkele malen voor gevaar voorin te zorgen. Na ruim een half uur spelen was Yunus Ekiz dichtbij de openingstreffer maar hij kopte net naast het doel van Jeroen de Vey. En als Thijs den Dunnen attent was geweest dan had hij eenvoudig de 1-0 kunnen scoren toen doelman De Vey volledig mistastte. Den Dunnen draaide al weg van het doel toen de doelman zijn fout beging.

Daarna gebeurde wat te verwachten viel. Bij een counter profiteerde Jesper Nossent van een moment van onoplettendheid van de tegenstander en hij bracht Pelikaan op een 0-1 voorsprong. Op slag van rust wist aanvoerder Erwin van Dis de voorsprong zelf nog tot 0-2 uit te breiden.

Na rust was Drechtstreek niet bij machte om iets aan de achterstand te doen. Pelikaan beheerste de wedstrijd en wist de voorsprong zelfs nog uit te breiden tot 0-3 via Jermain Bebrout en in de 65ste minuut tot 0-4 via Ruben de Raad. Drechtstreek kwam er niet echt meer aan te pas en kon niet anders dan zich neer te leggen bij de nederlaag. 

Pelikaan, dat de titel van de eerste periode op zak heeft, staat na de overwinning met evenveel punten als Papendrecht derde op de ranglijst. Drechtstreek handhaafde zich op de 11e positie van de ranglijst en zag door de winst van Brederodes de afstand op die ploeg van negen punten slinken tot zes punten. Met nog twee wedstrijden te gaan wordt het spannend of Drechtstreek dat gat kan handhaven dat nodig is om de nacompetitie te ontlopen.

Zaterdag speelt Drechtstreek de uitwedstrijd tegen Zwaluwe dat aan een eindsprint bezig is en dat EBOH met 0-4 versloeg. Op de laatste competitiedag speelt het de thuiswedstrijd tegen Wilhelmina’26.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.