Klassieke reis voor gymnasiasten van de Willem

13 mei 2019 door Hennie van der Zouw
Klassieke reis voor gymnasiasten van de Willem

PAPENDRECHT - In de Activiteitenweek waren gymnasiumleerlingen van het Willem de Zwijger College van 6 tot en met 9 mei op reis naar Xanten en Trier. Hier zijn veel resten uit de tijd van de Romeinen te bewonderen. In Xanten was er uitleg door een gids. Maar in Trier verzorgden de leerlingen zelf de uitleg over onder andere het amfitheater, de Kaisertermen, de Porta Nigra, de Dom en de Basilica van Constantijn.

In het Rheinisches Landesmuseum genoot de groep van de voorwerpen uit de verschillende eeuwen. Heel verrassend was het multimediaspektakel, waarbij met beeld en geluid de figuren op het steen in een filmverhaal tot leven kwamen. Daarnaast was er nog wat tijd om andere kanten van Trier te zien. Het was een leuke en leerzame reis en de gezellige groep leerlingen kwam  tot de conclusie, dat de klassieke restanten in Duitsland  verre van stoffig zijn..

Bron foto en stukje:  Docente klassieke talen Els Visser over een reis in de activiteitenweek naar Duitsland. De foto is in Xanten gemaakt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.