Genoegdoening na gelijkspel jongerenteam Phoenix’17

13 mei 2019 door Hennie van der Zouw
Genoegdoening na gelijkspel jongerenteam Phoenix’17

PAPENDRECHT - Het Phoenix’17 jeugd 1 team onder 17 sleepte in haar thuiswedstrijd tegen de nummer 2 van de poule, Cross Smash J1 uit Werkendam, een meer dan verdiend gelijk spel uit de strijd.

Phoenix’17 J1 ging de wedstrijd in als de nummer 1 van de poule, maar wetende dat Cross Smash 2 wedstrijden minder heeft gespeeld. Cross Smash is een dusdanig sterk team dat gemakkelijk haar wedstrijden in de poule wint met behoorlijke grote winstuitslagen. In de heenwedstrijd verloor Phoenix ’17 J1 met maar liefst 7-1, een geflatteerd beeld na veel kantje-boord wedstrijden die de verkeerde kant uitvielen.

De opdracht luidde simpel: pak Cross Smash aan vanaf het begin. En dat was geen simpele opdracht wetende dat de badmintoncompetitie maar liefst 2,5 week stil stond in verband met vakantie, waarin niet getraind kon worden. Daar kwam nog bij dat twee spelers niet konden spelen vanwege ziekte en schoolreis. Al met al geen ideale situatie voor Phoenix’17 J1.

De wedstrijd startte met de twee dubbels (heren en vrouwendubbel). De herendubbel had tijd nodig om geconcentreerd te kunnen spelen. Na de coaching van Phoenix’17 trainer Stephen Tittel en het eigen besef dat het beter moest, werd de wedstrijd gewonnen met 21-11 en 21-15. Geheel onnodig en door gebrek aan scherpte verloor het vrouwendubbel hun wedstrijd in een driesetter en leverde een 1-1 stand op.

Vervolgens kwamen de dames en herenenkels aan de beurt. Sjoerd van Eijl won zijn herenenkel ondanks een blessure aan zijn knie. Kelly Tittel (13 jaar) moest een behoorlijke inspanning leveren tegen haar oudere tegenstander (17 jaar). De ervaringen uit de heenwedstrijd en een aangepast tactisch strijdplan leverde een weliswaar verloren eerste helft op (15-21), maar er zat zeker potentie in om de 2e set te pakken. In de 2e set kon Kelly tot aan het 8ste punt goed meekomen, daarna lukt het niet meer om de set te winnen. Het werd 11-21. De tussenstand kwam hierdoor op 2-2 te staan.

Quinten Matla speelde de 2e heren enkel en won gedecideerd met 2 x 21-6. De 2e damesenkel met Melanie Toes was een wedstrijd van heel veel kansen. Haar tegenstanderster speelde heel veel scherpe drop shots waar Melanie in veel gevallen ook wel raad mee wist, maar het ontbrak haar aan de juiste wedstrijdscherpte om de driesetter naar haar toe te buigen. In de 1e set stond Melanie ruim voor, maar verloor deze met 20-22. Het herstel volgde in de 2e set met winst (21-15). In de 3e set ging het lang op en neer, maar helaas werd er verloren met 13-21.

De tussenstand kwam hierdoor op 3-3 met nog twee mixdubbels te gaan! Het duo Kaj Petra – Kelly Tittel konden het niet bolwerken en verloren hun wedstrijd in een driesetter (20-22, 21-13, 12-21). Het kwam dus aan op Sjoerd van Eijl – Melanie Toes. Wederom in een driesetter (13-21, 21-6, 21-11) wisten zij wel de 4-4 over de streep te trekken.

Phoenix’17 heeft uitstekend gestreden tegen het tactischer spelende Cross Smash J1. Daarbij is Phoenix’17 de enige ploeg in de poule die behoorlijk wat punten heeft afgepakt van Cross Smash. De verwachting is dat het niet genoeg is om 1e te worden in de poule, maar het heeft een zeer grote voldoening opgeleverd bij de Phoenix’17 J1 spelers.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.