Culturele Raad Papendrecht reikt Cultuurprijs Papendrecht 2019 uit aan Lionsclub Alblasserwaard-Souburgh

09 mei 2019 door Hennie van der Zouw
Culturele Raad Papendrecht reikt Cultuurprijs Papendrecht 2019 uit aan Lionsclub Alblasserwaard-Souburgh

PAPENDRECHT - Op 6 mei jongstleden heeft de Culturele Raad Papendrecht voor het eerst haar Cultuurprijs uitgereikt. Winnaar was de Lionsclub Alblasserwaard-Souburgh. Het winnende idee is om aan de hand van het gedicht van Ton Delemarre "Gezicht op Dordt" volwassenen woorden en gedachten te laten verzamelen, die zij zelf tijdens een workshop omzetten in een gedicht.

Eind 2018 heeft de Culturele Raad Papendrecht personen, groepen, organisaties en verenigingen opgeroepen hun ideeën en initiatieven in te dienen. De inschrijving stond open voor zowel amateurs als mensen die beroepsmatig werkzaam zijn op cultureel gebied in de meest brede zin van het woord.
Belangrijke voorwaarde was dat het idee in 2019 daadwerkelijk voor een grote groep in Papendrecht uitgevoerd zou worden. Uit de inzendingen is die van de Lionsclub Alblasserwaard-Souburgh als winnaar uit de bus gekomen.

De jury schrijft in haar rapport dat het grote waardering heeft voor het algemene doel van het project: de verbinding maken tussen de landschappelijke omgeving van Papendrecht en de Alblasserwaard en een cultuuruiting als poëzie. Vernieuwend vond de jury ook de vorm. Papendrechters die zich via een workshop (soms zelfs voor het eerst) cultureel leren uiten, geinspireerd door de landelijke omgeving in Papendrecht. De resultaten worden gebundeld in een boekje, dat ter beschikking wordt gesteld aan de bibliotheek, de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag en uiteraard de makers zelf. Het boekje zal ook te koop zijn in de boekhandel.

Verder vindt de jury de kracht van het project, dat het niet eenmalig en op zichzelf staat, maar tussen verschillende lagen en doelgroepen verbinding zoekt. Samen ben je immers meer.

De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 750 euro, dat bedoeld is voor de uitvoering van het idee.

De Lionsclub Alblasserwaard-Souburgh wil de workshop direct na de zomervakantie starten en zal Papendrechters via diverse media oproepen daaraan mee te doen. De Culturele Raad Papendrecht verwacht  dat dit project een mooie en nieuwe bijdrage zal leveren aan het toch al rijke culturele leven in Papendrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.