Gemeente reageert op bericht over Papendrechts Drinkwater

07 mei 2019 door Hennie van der Zouw
Gemeente reageert op bericht over Papendrechts Drinkwater

PAPENDRECHT - 'In diverse media zijn berichten te lezen over chemische stoffen als GenX in relatie tot de drinkwaterkwaliteit binnen Papendrecht. In het Papendrechtse drinkwater bevinden zich hoeveelheden van de stof GenX, afkomstig van uitstoot door Chemours in Dordrecht. Het drinkwater van Papendrecht is gedeeltelijk afkomstig uit Langerak en gedeeltelijk uit Nieuw-Lekkerland.

De veilige waarde voor de aanwezigheid van GenX in leidingwater ligt in Nederland momenteel op 150 ng per liter. In Papendrecht is 20 ng GenX gemeten. De vervuiling is ruim binnen de toegestane norm. Uiteraard vinden wij samen met Oasen dat de stof GenX helemaal niet in ons drinkwater thuis hoort. Voor meer informatie over de kwaliteit van ons drinkwater verwijzen wij u naar de website van Oasen: https://www.oasen.nl/drinkwater/

Uitgangspunt bij (concept)aanvragen om milieuvergunningen van Chemours en DuPont blijft uiteraard het verminderen, zo mogelijk tot nul reduceren, van emissies.'

Tot zover de reactie van de Gemeente Papendrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.