GenX ook in Papendrechts en Alblasserdams leidingwater

26 april 2017
GenX ook in Papendrechts en Alblasserdams leidingwater

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - Zowel in het Papendrechtse, als in het Alblasserdamse, leidingwater bevinden zich kleine hoeveelheden van de giftige stof GenX, afkomstig van lozingen van Dupont Chemours in Dordrecht. 

Het leidingwater van beide plaatsen is gedeeltelijk afkomstig uit Lexmond en gedeeltelijk uit
Nieuw-Lekkerland  en wordt gemengd in een pompstation in Alblasserdam.

De vervuiling is ruim binnen de toegestane norm, maar overheden bevestigen dat de stof
GenX uiteraard niet in het drinkwater thuis hoort. 

Zie ook het op  21 april gepubliceerde bericht:
Chemours moet uitstoot GenX fors beperken

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.