Zwemmers De Geul behalen 11 individuele- en drie estafettemedailles

06 mei 2019 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Afgelopen weekend werden van 2 t/m 5 mei de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen (ONMK) lange baan gehouden in zwembad De Amerena te Amersfoort. Op deze vier dagen werden alle officiële zwemafstanden gezwommen door zwemmers van 20 jaar en ouder, verdeeld in leeftijdscategorieën van 5 jaar.

Elf masters van De Geul kwamen hier in actie, deze zwemmers wisten 11 individuele medailles te behalen en 3 keer in de prijzen te zwemmen op de estafettes.

Goud was er voor Marijke Campfens op de 800m vrije slag, daarnaast wist zij dit weekend ook het zilver te veroveren op de 200m vrije slag in een mooi persoonlijk record. Goud was er ook voor masters-debutante Marcha Admiraal op de 100m vlinderslag en voor de beide 4x 200m vrije slag estafettes waarvan het 120+ team bestond uit: Maaike van Diggele, Lisette van den Bos, Nanda van Heteren en Marcha Admiraal en het 200+ team werd gevormd door: Marian Nederlof, Erica Muller, Susanne Prins - Molenwijk en Marijke Campfens.

Nanda van Heteren behaalde op de eerste dag van het toernooi een mooie zilveren medaille op de 1500m vrije slag. Een individuele tweede plek was er ook voor Geerdien Meerwaldt op de 100m vrije slag, zij won tevens 3x brons, namelijk op de 400m vrije slag en 50- en 100m schoolslag. Bronzen medailles werden er op de tweede dag gewonnen door Maaike van Diggele op de 100m vlinderslag en op de 200m rugslag door Susanne Prins - Molenwijk. Op de laatste dag wist Marian Nederlof ook nog brons te bemachtigen op de 50m vrije slag. Op het spetterende, afsluitende nummer, de 4x 50m vrije slag estafette, wisten de dames Erica Muller, Marian Nederlof, Roselinda van der Vlugt en Marijke Campfens het toernooi nog mooi af te sluiten met een zilveren medaille. De zwemmers bedanken de organisatie voor dit zeer goed georganiseerde toernooi.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.