VV Papendrecht wint overtuigend van Heukelum

06 mei 2019
VV Papendrecht wint overtuigend van Heukelum

PAPENDRECHT - Op zaterdag 4 mei reisde Papendrecht af naar sportpark De Vriezenwijk voor de inhaalwedstrijd tegen Heukelum. Na een zeer matige eerste helft slaagde Papendrecht erin met een sterke tweede helft Heukelum overtuigend met 1-4 te verslaan. Papendrecht startte nog voortvarend door binnen een minuut op te duiken voor Chouaij, maar de invaller-doelman van Heukelum kon redding brengen. Daarna waren de mogelijkheden vooral voor Heukelum. Papendrecht was slordig aan de bal, waardoor veel balverlies geleden werd. Heukelum speelde compact, liet de bal aan Papendrecht en creëerde in de omschakeling de nodige kansen. Papendrecht-goalie Timo Kurpershoek, die een prima wedstrijd keepte, moest enkele keren handelend optreden.

Na het eerste half uur kreeg Papendrecht wat meer grip op het spel van de thuisploeg, wat tot enkele kansen leidde. De eerste was voor Jay Luciano, die na een diepe bal van Sven van der Net alleen richting het Heukelum-doel kon. Zijn lob kon gepakt worden door Chouaij. Vlak voor rust kreeg Jearlon Martina een kopkans. Bij de tweede paal mikte hij de voorzet van Koen Lighaam naast het doel.

Na de rust pakte Papendrecht meteen het initiatief. De combinaties gingen lopen en de slordigheid verdween uit het spel. In de 50e minuut zette Jearlon Martina Papendrecht wat gelukkig op 0-1. Een voorzet van Koen Lighaam werd verkeerd verwerkt door Marvin de Jong, waarna de attente Martina simpel binnentikte. Geen minuut later was de mooiste goal van de middag te bewonderen. Op links kapte Koen Lighaam naar binnen en met zijn rechter krulde hij de bal keurig in de verre kruising: 0-2. Binnen de minuut was het verschil alweer 1. Semih Kaplan kreeg na een kluts via Timo Kurpershoek, de paal, een verdediger van Papendrecht en een medespeler de bal voor zijn voeten en schoof simpel binnen: 1-2.

Papendrecht bleef het spel dicteren en kansen creëren. In de 80e minuut werd Jay Luciano weggestuurd door Thomas Muilwijk. Alleen voor Chouaij schoot Luciano de bal hoog in de verre hoek. In de laatste 10 minuten gaf Heukelum veel ruimte weg en had Papendrecht flink aan het doelsaldo kunnen werken. Achtereenvolgens Justin Beemsterboer, Jay Luciano (2x) en Koen Lighaam kregen enorme kansen om de score op te voeren. Alleen de sterk ingevallen Justin Beemsterboer wist het net uiteindelijk nog te vinden. In de 88e minuut snoepte hij de bal af van een Heukelum-verdediger, waarna hij alleen richting Choauij kon. Beemsterboer rondde koel af en bracht zo de eindstand op 1-4.

Opstelling: Kurpershoek, Van Rooijen, Adouvi, Kamerling, Van Ek, Van der Graaff (Muilwijk), Van der Net, Saffignani, Martina (Beemsterboer), Luciano, Lighaam.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.