Ruiltuinen in Papendrecht

20 april 2019 door Hennie van der Zouw
Ruiltuinen in Papendrecht

PAPENDRECHT - Vanaf de start van het tuinseizoen 2019 heeft Papendrecht op twee locaties een ruiltuin. Op initiatief van Jaap Hoogeveen starten De Tuin van De Spil en de Stichting De Heerlijkheid Zorgt met “Ruiltuinen in Papendrecht”. Op de locatie van de Spil aan de Stellingmolen en bij de Heerlijkheid van Papendrecht kunnen planten en stekjes geruild worden. Mensen die plantjes, bolletjes en stekjes over hebben, hoeven die niet weg te gooien. Als een plant te groot geworden is, past die vast wel in een andere tuin.

De plantjes worden verzorgd door de zorgcliënten die op beide locaties werkzaam zijn. Er is al een kleine voorraad aangelegd, bezoekers mogen meteen plantjes meenemen. Naast dat het een mooie dagbesteding is voor de zorgcliënten, wordt voorkomen dat nog bruikbare planten en stekjes worden weggegooid. Zo wordt duurzaam gedrag gestimuleerd.
De beheerders zijn inwoners van Papendrecht. Voor hen is de ruiltuin vrijwilligerswerk. 

Aan het ruilen van planten zijn geen kosten verbonden. Zo wordt het vervangen van tegels door planten voor iedereen mogelijk. Een vrijwillige bijdrage is welkom en wordt gebruikt om de ruiltuinen in stand te houden.

Planten inleveren en ophalen
Iedereen kan bij Tuin van De Spil of bij de Heerlijkheid planten inleveren. Ruilen betekent niet dat je ook iets mee moet nemen, maar het mag wel. Wil je plantjes komen ophalen? Dat mag ook zonder plantjes en stekjes in te leveren. Voor het inleveren komen er speciale bakken.

Meer informatie op PuurPapendrecht.nl
De ruiltuinen gebruiken het buurtplatform PuurPapendrecht.nl. Daar lees je de spelregels, de locaties, contactgegevens en wel plantjes er zijn. Kijk op www.puurpapendrecht.nl/groep/ruiltuinen-in-papendrecht. De adressen van de ruiltuinen:

De Tuin van de Spil, Stellingmolen 176
Heerlijkheid van Papendrecht, Kerkbuurt 56

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.