Gymnasiumleerlingen van de Willem zochten de Klassieke Oudheid in Amsterdam

18 april 2019 door Hennie van der Zouw
Gymnasiumleerlingen van de Willem zochten de Klassieke Oudheid in Amsterdam

PAPENDRECHT - Op dinsdag 16 april gingen gymnasiasten van de 4e en 5e klas van het Willem de Zwijger College  naar Amsterdam. In het Paleis op de Dam hoorden zij veel over de klassieke bouwstijl en over een aantal van de beelden van Griekse goden in dit vroegere stadhuis. De Republiek der Verenigde Nederlanden had zich los gevochten van de Spaanse overheersing. Het zag in de Gouden Eeuw de republiek Rome als een voorbeeld en inspiratiebron. Amsterdam zag zich dan ook als een tweede Rome. Op de foto staan de leerlingen in de Burgerzaal. Ze kijken naar het beeld 'Gerechtigheid' dat 'Hebzucht' (uitgebeeld door Midas, die alles wat hij aanraakte in goud deed veranderen) en 'Afgunst' (uitgebeeld door Medusa) vertrapt.

Na de rondleiding maakten de leerlingen een stadswandeling door Amsterdam waarbij ze allerlei vragen over gebouwen met elementen van de klassieke oudheid moesten beantwoorden. Al met al was het een leerzame excursie, waarbij leerlingen klassieke details ontdekten, waar menig toerist aan voorbijloopt!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.