KC Prins Constantijn wint e-waste race Drechtsteden

18 april 2019
KC Prins Constantijn wint e-waste race Drechtsteden

PAPENDRECHT - De kinderen van groep 7 van de Prins Constantijnschool zijn als eerste geëindigd in de Drechtsteden met de E-waste Race. Dit was een wedstrijd tussen 10 scholen om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen.

De school scoorde per ingeleverd item punten, welke op de website worden bijgehouden.
De Prins Constantijnschool had een gemiddelde van 1784 per kind, terwijl de nummer 2 hier net iets onder zat met een score van 1764 per kind. Het was tot op het laatst erg spannend welke school er zou winnen.

De kinderen van groep 7 hebben hiermee een geheel verzorgde schoolreis naar NEMO Science Center in Amsterdam gewonnen.

Overigens hielp het ook erg mee dat het Papendrechtse afvalbrengstation de afgelopen periode was gesloten.

Over de e-waste race
Tijdens de E-waste Race konden Papendrechters een afspraak maken om hun klein elektronisch afval op te laten halen. De scholieren haalden dan het aangemelde elektronisch afval bij u thuis op.

Het electronisch afval wordt ingezameld om het daarna op een verantwoorde manier te laten recyclen. Zo bevat veel electronica grondstoffen, zoals goud, palladium, zilver, tantalum, koper, enz. deze kunnen worden hergebruikt. Zie verder ook de onderstaande link.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.