KC Prins Constantijn verzamelt electronisch afval om schoolreis te winnen

04 april 2019
KC Prins Constantijn verzamelt electronisch afval om schoolreis te winnen

PAPENDRECHT - De kinderen van groep 7 van de Prins Constantijnschool doen mee aan de E-waste Race. Dit is een wedstrijd tussen scholen om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen. Deze keer in de Drechtsteden.

Het kan zijn dat u al leerlingen aan uw deur hebt gehad met een folder, een enthousiaste uitleg over E-waste en de vraag: "Kunt u ons helpen aan oude electronica? Hebt u nog kleine apparaten met een stekker of batterij rondslingeren, die het niet meer doen of die niet meer worden gebruikt? Bijvoorbeeld een oude telefoon, kapotte dvd-speler, stofzuiger of wekker."

Het electronisch afval wordt ingezameld om het daarna op een verantwoorde manier te laten recyclen. Zo bevat veel electronica grondstoffen, zoals goud, palladium, zilver, tantalum, koper, enz. deze kunnen worden hergebruikt.

Groep 7 van de Prins Constantijnschool aan de Walmolen is de enige Papendrechtse school die meedoet in de regio Drechtsteden. De school scoort per ingeleverd item punten, welke op de website worden bijgehouden. De winnaar van de Race wint een schoolreis naar NEMO Science Center in Amsterdam.

Tijdens de E-waste Race kunnen Papendrechters een afspraak maken om hun klein elektronisch afval op te laten halen. (Let op: de spullen moeten in een minicontainer passen!) De scholieren komen dan het aangemelde elektronisch afval bij u thuis op halen.

De wedstrijd duurt tot met 18 april. Helpt u de kinderen van groep 7 mee, door uw spullen aan te melden op ewasterace.nl!

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.