Nieuw afvalbrengstation in gebruik genomen

18 april 2019 door Hennie van der Zouw
Nieuw afvalbrengstation in gebruik genomen

PAPENDRECHT - U bent weer welkom om uw grof afval bij de Willem Dreeslaan 6 in te leveren. De openingstijden zijn verruimd, van maandag tot en met zaterdag is het afvalbrengstation geopend van 9.00 uur tot 16.30 uur.

Nieuwe inrichting
Het terrein waarop het afvalbrengstation is gebouwd, is helemaal opnieuw ingericht. De route op het terrein is aangepast en is erop gericht dat u uw afval snel en makkelijk kwijt kunt. De verschillende afvalsoorten worden duidelijk aangegeven en met vragen kunt u altijd terecht bij de medewerkers. De elektriciteit op het afvalbrengstation wordt voor ongeveer de helft duurzaam opgewekt zonnepanelen op de overkapping.

Op het nieuwe afvalbrengstation kunt u ruim 25 verschillende soorten grof afval inleveren. Het afval dat u inlevert op het afvalbrengstation wordt gerecycled. De verschillende materialen worden uit elkaar gehaald en dienen als grondstof voor nieuwe producten. Zo wordt uw oude plastic tuinstoel bijvoorbeeld weer gebruikt in nieuwe kunststof kozijnen. Autobanden worden gerecycled als ondergrond in speeltuinen en van uw restjes verf wordt nieuwe latex gemaakt. Mooi toch, dat het zo werkt?

Ook container voor kringloop
Heeft u spullen waar u op bent uitgekeken, maar die nog makkelijk een ronde meekunnen? Ook dan bent u welkom op het afvalbrengstation. Uw kunt uw oude huisraad, kleding, boeken en spelletjes inleveren bij de container van Opnieuw & Co.

Foto's: Brian Tukker

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.