Afvalbrengstation uiterlijk 1 mei weer open

15 januari 2019
Afvalbrengstation uiterlijk 1 mei weer open

PAPENDRECHT - Het afvalbrengstation aan de Willem Dreeslaan is sinds 1 oktober 2018 gesloten. Tijdens de verbouwing van het afvalbrengstation kunnen inwoners terecht bij het afvalbrengstation van Dordrecht aan de Baanhoekweg. Op dit moment wordt het terrein van het afvalbrengstation gereed gemaakt voor nieuwbouw.

Het nieuwe afvalbrengstation wordt geëxploiteerd door HVC. Volgens planning kunnen inwoners van Papendrecht uiterlijk 1 mei 2019 snel, veilig en milieuverantwoord hun afval brengen.
Omstreeks de zomer zal de aannemer van start gaan met de bouw van de gemeentewerf. De nieuwe werf moet uiterlijk het eerste kwartaal van 2020 gereed zijn.

Budgetoverschrijding?
Tijdens de commissie Ruimte op woensdag 12 september 2018 gaf het College dat het budget van 3,8 miljoen euro mogelijk niet toereikend zou zijn. Destijds werd verwacht dat de kosten van de nieuwbouw mogelijk met 0,7 miljoen euro overschreden zou gaan worden, omdat bouwbedrijven door de economische groei hogere tarieven rekenen.
Op 12 november bleek gelukkig dat men waarschijnlijk wel binnen het oorspronkelijk budget zal blijven, hoewel de post 'onvoorzien' grotendeels op zal zijn. Er moeten dus verder geen tegenvallers komen.

Duurzaam
De open, groene parklaanachtige uitstraling van de Willem Dreeslaan wordt versterkt. Daarnaast komt er een langere opstelstrook (zie afbeelding onder) voor auto’s, waardoor de overlast van stilstaande auto’s op de weg op zaterdag flink wordt verminderd.

Ook de brandweer zal zich op het terrein gaan vestigen. Zo realiseert de gemeente een eigentijdse, duurzame voorziening waar de medewerkers van de gemeentewerf hun werk goed kunnen doen en die vrijwel energieneutraal is.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.