Adoptie oorlogsmonument overgedragen

15 april 2019 door Hennie van der Zouw
Adoptie oorlogsmonument overgedragen

PAPENDRECHT - Op de maandagochtend van 15 april droegen de leerlingen van groep 8 van de Prins Florisschool, locatie "t Kofschip, Zuidkil de adoptie van het oorlogsmonument over aan de leerlingen van groep 7 van de Anne Frankschool.

De bijzondere bijeenkomst begon om 09.30 uur en duurde tot ongeveer 10.30/11.00 uur.De overdracht van de adoptie van het oorlogsmonument vond als vanouds plaats in de aula van Uitvaartonderneming De Drechtstreek & Timmers aan de Admiraal de Ruijterweg in Papendrecht. Na het programma in de aula legden de leerlingen een krans en bloemen bij het monument, waarna met elkaar twee minuten stilte in acht genomen werd. Als afsluiting werd in de aula van het uitvaartcentrum een kop koffie geserveerd.

Zoals gebruikelijk was de burgemeester bij de overdracht aanwezig om de kinderen toe te spreken.Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog leven we in Nederland in vrede en vrijheid. Toch is er nog geen dag verstreken zonder dat er ergens in de wereld een oorlog woedde. De schrijnende beelden op televisie over actuele conflicten confronteren ons dagelijks met de vreselijke gevolgen van oorlog en geweld. Om het besef te vergroten dat leven in vrede en veiligheid niet vanzelfsprekend is, stimuleert het Nationaal Comité 4 en 5 mei deelname aan dit landelijk onderwijsproject.

Foto's: Brian Tukker.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.