Adoptie oorlogsmonument van Kon. Beatrixschool naar De Knotwilg

26 april 2007

PAPENDRECHT – Vandaag vond tijdens een bijeenkomst op de begraafplaats de overdracht plaats van de adoptie van het monument voor oorlogslachtoffers. Het afgelopen jaar zijn de leerlingen van de Beatrixschool intensief bezig geweest met het Dagboek van Anne Frank. Ze hebben o.a. een bezoek gebracht aan het museum in Amsterdam en aan het monument op de Dam. Ze hebben werkstukken gemaakt over de geschiedenis van de jodenvervolging, gedichten geschreven, het dagboek gelezen. Ze werden daarbij niet alleen door de leraren geholpen maar ook door oudere vrijwilligers die in Papendrecht al jaren actief zijn om de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog, ook die in Nederlands Indië, het huidige Indonesië, niet verloren te laten gaan.

Want macht, het heersen over anderen, speelt ook in deze tijd. In het buitenland maar, zoals de burgemeester vertelde, nu in Alkmaar, maar dan noemen we het zinloos geweld. Ook dat is een poging om macht uit te oefenen over anderen met desastreuze gevolgen dikwijls.
Na de plechtigheid in de aula, waarbij in het nieuwe jaar de adoptie werd overgenomen door de kinderen van de Knotwilg, locatie Leilinde, gingen de kinderen met bloemen naar het monument en hielden twee minuten stilte als nagedachtenis aan hen die stierven voor onze vrijheid. Foto: Richard van Hoek

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.