Badmintonvereniging Phoenix’17 valt weer in de prijzen

15 april 2019 door Hennie van der Zouw
Badmintonvereniging Phoenix’17 valt weer in de prijzen

PAPENDRECHT - Op zondag 7 april is badmintonvereniging Phoenix’17 wederom in de prijzen gevallen op de 20e editie van het Klein Java toernooi in Prinsenbeek. Een 70-tal badmintonners waren naar Prinsenbeek gekomen om van 10 tot 5 een shuttle te slaan, waarna een ieder door restaurant Klein Java uit Breda een heerlijke Indische maaltijd voorgeschoteld kreeg.

Met 10 deelnemers sterk nam badmintonclub Phoenix’17 deel aan het toernooi. Wisselende mix- en dubbelpartijen van 15 minuten werden gespeeld tussen de diverse samengestelde gelegenheidsteams. Een uit 6 personen bestaand team uit alle delen van het land speelde zodoende 20 rondes, elk tegen een tegenstander van gelijke sterkte.

De diverse Phoenix’17 leden wisten met hun teams de volgende prijzen te behalen:

4e prijs gewonnen door Rodger Daniels en Lieve Teubel, 3e prijs gewonnen door  Annette van Hofwegen, en de 1e prijs ging naar Sandor Matla en Heidi Visser.

Rubens Agaatsz, de organisator, had helaas ook de teleurstellende mededeling dat dit toernooi na 20 jaar traditie tevens de laatste was. Het toernooi was juist zo uniek vanwege de mix van sport, het familie gevoel van samenzijn en de Indische maaltijd achteraf.

De gezelligheid en de opzet van dit toernooi werd altijd zeer gewaardeerd bij alle deelnemers. Zij vonden het dan ook bijzonder spijtig dat er geen voortzetting van het toernooi zou komen. Zo ook vonden de leden van Phoenix’17 dat en lieten het er niet bij zitten. Samen met de scheidende organisator Rubens Agaatsz is dan ook overeengekomen dat dit Klein Java toernooi voortaan georganiseerd zal worden door Phoenix’17.

Om de traditie ook in ere te houden ligt er een duidelijke wens van de clubs en hun leden om het Indonesische karakter van het toernooi in stand te houden. Daarom zijn wij zijn dus op zoek naar een (hoofd)sponsor. Het liefst en met een Indonesische achtergrond.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.