Vier keer volle aula voor toneelstuk CSG De Lage Waard

15 april 2019 door Hennie van der Zouw
Vier keer volle aula voor toneelstuk CSG De Lage Waard

PAPENDRECHT - Afgelopen week speelde de toneelgroep van CSG De Lage Waard vier keer het toneelstuk ‘Er was eens’. Op woensdagochtend speelden zij het stuk ook voor 300 basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8. In het toneelstuk werden verschillende sprookjes door elkaar gespeeld. Het publiek heeft genoten van een geweldig optreden.

Een schooljaar lang hebben de leerlingen en docenten aan het toneelstuk gewerkt. ‘Er was eens’ is een stuk van het Jeugdtheater Hofplein. In het toneelstuk werden verschillende sprookjes door elkaar gespeeld. De prinses en de kikker, het lelijke eendje, de wolf en de zeven geitjes beleefden samen met andere sprookjesfiguren een betoverend verhaal. Het was een toneelstuk waar ruim vijftig  leerlingen in konden meespelen. Daarnaast waren er ook leerlingen betrokken bij de productie van het decor. Ze maakten een futuristisch decor bij het sprookjesachtige verhaal. De decorploeg zorgde ook voor de decorwisselingen tijdens de voorstelling.

Leuk was dat dit jaar oud-leerling Irene de Jong samen met docent Simone Leeuwesteijn de zang heeft begeleid. Docent Edwin Berkhout regelde samen met een aantal leerlingen de aansturing van het geluid en licht. “Het mooie aan dit toneelstuk is dat het echt een totaalproductie is van leerlingen en docenten. De docenten proberen de taken zoveel mogelijk te verdelen, het is echt groepswerk. Het was heerlijk om elke vrijdag met leerlingen toneel te spelen en een decor te maken. Het was erg leuk om iedereen te laten zien waar we elke vrijdagmiddag met z’n allen aan hebben gewerkt!” aldus Yolanda van Andel, docent en één van de regisseurs van het toneelstuk.

CSG De Lage Waard is een open christelijke scholengemeenschap voor vmbo, mavo, havo en vwo. CGS De Lage Waard heeft twee vestigingen in Papendrecht: Burgemeester Keijzerweg (vmbo en brugklas mavo/havo) en Vijzellaan (havo/vwo).

Foto: 1 Leerlingen spelen de prinses en de kikker, scene uit ‘Er was eens’ (fotograaf: Arjan van der Plaat)
2 Leerlingen spelen het toneelstuk ‘Er was eens’ (fotograaf: Arjan van der Plaat)

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.