Verhuizing Korteland Rijwielen naar Markt afgeketst

23 februari 2019
Verhuizing Korteland Rijwielen naar Markt afgeketst

PAPENDRECHT - Op 29 januari werd bekendgemaakt dat Korteland Rijwielen in gesprek is met de gemeente Papendrecht in verband met de mogelijke vestiging in het pand van de voormalige bibliotheek aan de Markt. Het zou gaan om een eigen deel van het pand, dat een grootte zou hebben van ongeveer 600m².
Dit plan gaat echter niet door. Tijdens onderhandelingen met de gemeente bleek dat Korteland naar verwachting ongeveer 700.000 euro kwijt zal zijn voor de aanschaf van deze ruimte en de verbouwing, wat veel hoger was dan waar eigenaar Ruud Korteland op had gerekend.

Ruud Korteland: Ik voel me echt belazerd door de gemeente. Er was letterlijk een passende oplossing beloofd, maar dit is voor ons financieel absoluut niet haalbaar.
Bovendien was er beloofd dat we zelf de verbouwing mochten uitvoeren, maar nu blijkt dat we dit uit handen moeten geven aan een andere aannemer. En aangezien ruim de helft van de totale kosten opgaan voor de verbouwing, is dit niet te doen.

Verder blijkt dat we op z'n vroegst eind van het jaar open kunnen gaan en dat er dan mogelijk nog geen zekerheid is over de vergunningen. Want voor de vestiging aan de Markt moet het bestemmingsplan worden aangepast. En in Hendrik-Ido-Ambacht blijkt wel een grote fietsenzaak (De fietsen van Ambacht) een grote winkel van 2000 m² op een industrieterrein te kunnen openen. Waarom kan dat niet in Papendrecht?
Ik ben er helemaal klaar mee en we beraden ons over gerechtelijke vervolgstappen", aldus Ruud Korteland.

Wethouder Arno Janssen reageert namens de gemeente: "Het is teleurstellend dat Ruud Korteland opstapt, wat ons betreft zaten we nog midden in de onderhandelingen en was alles nog bespreekbaar. Wat betreft de verbouwing hadden we aangegeven dat Korteland dit grotendeels zelf kon doen. Onze aannemer verbouwt namelijk alleen de aangrenzende ruimten. We hebben echt onze nek uitgestoken voor deze ondernemer, dus we zijn erg verbaasd over deze actie. Ik kan een ondernemer niet dwingen, we dachten echt dat de locatie op de Markt een reële mogelijkheid was."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.