Ruim 1200 steunbetuigingen voor Korteland Rijwielen

12 maart 2018
Ruim 1200 steunbetuigingen voor Korteland Rijwielen

PAPENDRECHT - Op de eerste oproep hebben heel veel inwoners van Papendrecht gereageerd. Inmiddels ruim 1200. “Maar we zijn nog niet op het aantal wat we graag willen” aldus Ruud Korteland. “Misschien omdat we een paar dagen dicht zijn geweest, omdat we er even uitmoesten. De gemeente Papendrecht blijft steeds maar zeggen dat ik me in De Meent zou kunnen vestigen. Echter mijn winkel én reparatie kan en mag niet volgens de eigen gemeentelijke voorwaarden daar plaatsvinden. En uitsluitend een winkel is geen optie. Dat red ik daar echt niet.

De locatie in de Meent is ook niet geschikt voor wat ik momenteel doe en verder wil gaan doen. Ik praat nu nog niet eens over verkoop van vuurwerk wat op De Meent al helemaal een utopie is. Waar moet ik dan uitbreiden volgens de huidige normen van de detailhandelhandel fietsen en de fietsfabrikanten? Waar mag ik mij dan wel vestigen voor mijn optimale service aan mijn klanten? Met een kleine aanpassing in de omgevingswet e.d. zou het gewoon moeten kunnen. Ambtenaren hebben in een interne schriftelijke reactie dit ook destijds in september 2016 aangegeven. “Een kruimelwijziging” werd dit toen genoemd. En opeens was alles anders.

Korteland Rijwielen wacht nog steeds op toestemming om in de Coornhertstraat fietsen te mogen verkopen. Ik mag daar geen fiets laten zien. Mijn voorraad fietsen staat nu in dit pand in een tent. Toch te gek voor woorden", aldus Korteland. In een rustige wijk/omgeving kan men daar ook proeffietsen. Men is zo niemand tot last. Maar ook alle accessoires verkopen mag niet. Wat er zoal verkocht werd in de voormalige HUBO/FIXET bouwmarkt aan andersoortige producten inclusief fiets en accessoires, daar wil men blijkbaar niets van weten. Ik zit nu inmiddels in een eerste tranche van juridische strijd. Het is geen inwoner uit te leggen. Wie helpt ons?" verzucht Korteland.

Daarom hoopt Ruud Korteland dat nog veel Papendrechters deze week nog tekenen in de beide vestigingen of dit willen doen via een email naar info@korteland-rijwielen.nl 
Vermeld uw naam + voorletters, adres en postcode en telefoonnummer daarin. Voor de verkiezingen op 21 maart willen zij het totaal overhandigen aan de Wethouder Anouk van Eekelen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.