Drechtstreek laat de punten liggen 4-3 bij Heukelum

08 april 2019 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek laat de punten liggen 4-3 bij Heukelum

PAPENDRECHT - In de returnwedstrijd van een week eerder moest Drechtstreek de punten aan Heukelum laten. Zeven minuten voor tijd scoorde Floris Kool namens Brederodes het winnende doelpunt van de wedstrijd en liet Drechtstreek met lege handen achter.

Drechtstreek startte de wedstrijd zeer voortvarend. Het leek de trend uit de thuiswedstrijd door te zetten. Het speelde sterk en geconcentreerd en Heukelum kwam er nauwelijks aan te pas. Die ploeg oogde mat en leek rijp voor de tweede verliespartij op rij. Een enkele keer kon het gevaarlijk worden maar enkele doelpogingen bezorgden Drechtstreek doelman Joris Moesman nauwelijks echte problemen. Drechtstreek speelde scherp en alert en na enkele eerdere doelpogingen kon Jillroy Ruiz na ruim twintig minuten de 0-1 op het bord brengen. Hij kon uithalen na een fraaie combinatie tussen Ties van Aggelen en Mark Kunst. Nauwelijks acht minuten later was het Yunus Ekiz die koppend de 0-2 achter doelman Chouaij deponeerde. Niet heel lang daarna leek David Kluver, die door de schorsing van Jorn van Drimmelen als rechtsachter opereerde, de score nog te kunnen uitbreiden maar zijn harde afstandsschot stuitte via de paal het veld weer in. Heukelum probeerde wel iets terug doen maar behalve via een hard schot van Benjamin Meijdam dat ruim voorlangs het doel ging werd het niet echt gevaarlijk. Zo werd de rust bereikt met een 0-2 stand op het bord.

Na de hervatting leek er een ander Heukelum op het veld te staan. De ploeg leek nauwelijks op die van voor de rust. Er werd fel gestreden en de ploeg wist veel meer gevaar te stichten. Al na drie minuten scoorde Ferry Meijdam de aansluitende 1-2 maar gelukkig voor Drechtstreek kon Ties van Aggelen nog geen tien minuten later alweer de 1-3 in schieten. Heukelum leek eerst wel uitgeraasd en de mannen van coach Bart Toom leken te denken dachten dat ze de voorsprong wel vast konden houden. Maar daar dachten ze bij Heukelum anders over. Al twee minuten na het doelpunt van Van Aggelen maakte Tim Schwebke de aansluitende 2-3. Heukelum leek vleugels te krijgen en Drechtstreek wist duidelijk niet om te gaan met de strijdlust van de tegenstander. Toen Benjamin Meijdam in de 68ste minuut ook nog de gelijkmaker wist te scoren gaf dat Heukelum nog meer kracht. Drechtstreek leek niet bij machte om zelfs het gelijkspel vast te houden terwijl Heukelum leek te voelen dat er meer in zat dan een gelijkspel. Dat bleek ook zo te zijn want door de enorme energie die de ploeg aan de dag legde wist het acht minuten voor het eind van de wedstrijd de overwinning binnen te slepen via een doelpunt van Floris Kool die de 4-3 op het bord bracht. Er restte Drechtstreek niets anders dan beteuterd toe kijken hoe de toch ruime voorsprong kon worden omgezet in een nederlaag.

Na afloop was de teleurstelling groot bij de spelers en de coaches Bart Toom en Leon van Dalen. De ploeg had zich vrijwel veilig kunnen spelen bij een overwinning terwijl er nu erg veel druk op de ploeg komt te staan in de resterende vijf wedstrijden.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek op eigen terrein de lokale derby tegen het goed draaiende Papendrecht en daarna wachten nog vier wedstrijden die allemaal als finales zullen aanvoelen. De derby tussen Drechtstreek en Papendrecht begint zaterdag in het Oostpolderpark om 14:30 uur

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.