Treinstation Papendrecht-Oost blijkt 1 april grap

01 april 2019
Treinstation Papendrecht-Oost blijkt 1 april grap

PAPENDRECHT - In de gemeenteraad en samenleving van Papendrecht is het al langer onderwerp van gesprek. Zij willen graag een rechtstreekse treinverbinding met Dordrecht. Een langgekoesterde wens van de gemeente Papendrecht – een eigen treinstation – is hiermee in vervulling gegaan.

"Als je kijkt naar alle ontwikkelingen in dit gebied, is het een logische stap", aldus Wethouder Verkeer & vervoer en Volksgezondheid Kees de Ruijter. "De Oostpolder is een grote woonwijk tegen het station aan. Veel inwoners maken gebruik van de treinverbinding. Maar ook de toekomstige bewoners van de nieuwe woonwijk Land van Matena hebben recht op hun eigen treinstation. Zij hebben immers flink geïnvesteerd in dit gebied."

De werknemers van industrieterrein Oosteind, gelegen in Papendrecht, maken ook veel gebruik van de trein. En als de N3 straks is afgesloten, komt er ook een Pendelbus vanaf station Papendrecht-Oost naar industrieterrein Oosteind.

Voorheen behoorde het treinstation aan Sliedrecht toe. Maar ook in deze gemeente zijn ze zich ervan bewust dat zij een te kleine gemeenschap zijn voor twee treinstations. Het ligt dan ook het meest voor de hand dat beide gemeenschappen hun eigen treinstation hebben. Ook burgemeester Aart-Jan Moerkerke is in zijn nopjes: "In Papendrecht zijn we heel blij dat het ons eindelijk gelukt is. We zijn ook heel tevreden met het vriendelijke gebaar van onze buurgemeente. Zo zorgen we er samen voor dat we sterker staan in de Drechtsteden."

Reactie Wethouder Kees de Ruijter
De eerste dag van april is van oudsher natuurlijk een grappige dag. Zo ook vandaag in Papendrecht. En helemaal toen onze collega's uit Sliedrecht met hun tegenreactie kwamen. Treinstation Baanhoek-West heet natuurlijk geen Papendrecht-Oost. Maar we wilden wel graag het treinstation onder de aandacht brengen.

We hebben namelijk een hele goede treinverbinding. In een mum van tijd sta je in Dordrecht en vanuit daar is er ook een goede verbinding naar Rotterdam. Pak de fiets naar het station. En wees je bewust van andere vormen van vervoer dan alleen de auto. Het wordt steeds drukker op de A15. En als straks de N3 aangepakt wordt, ontstaat daar ook veel verkeershinder. Ons wegennet is heel kwetsbaar. En dat blijkt op dit moment ook wel nu de N3 volstroomt na een ongeluk.

Ook vanuit duurzaamheid en gezondheid willen we de reiziger uit de auto en op de fiets en in de trein. In de Merwede-Lingelijn mag ook de fiets mee. Binnenkort gaan de gesprekken over de verbetering van het fietsstructuur weer verder om het de fietser nog comfortabeler te maken.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.