Uitvaartbeurs met vele suggesties voor het laatste afscheid

30 maart 2019 door Hennie van der Zouw
Uitvaartbeurs met vele suggesties voor het laatste afscheid

PAPENDRECHT - In zalencentrum De Palm te Papendrecht wordt zaterdag 13 april a.s. een speciale Uitvaartbeurs gehouden, waarbij allerlei onderdelen van de uitvaartzorg, begrafenis, crematie en nazorg aan bod komen en mensen ideeën op kunnen doen voor hun laatste wensen.

De uitvaartbeurs is een initiatief van Tineke van der Jagt die met deze gratis toegankelijke beurs een extra tintje wil geven aan het 25-jarig jubileum van haar onderneming in begrafenis- en crematieverzorging.

Ruim veertig exposanten geven die zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur acte de présence met onder meer een breed assortiment kisten, sieraden, bloemen maar ook muziek. Op het plein voor zalencentrum De Palm staan o.a. koetsen, rouwauto’s, een speciale bakfiets en een uitvaartbus opgesteld.

De bezoekers krijgen, als ze dat willen, bij binnenkomst een wensenboekje. Daarin kunnen ze thuis op hun gemak voor zichzelf nog eens te noteren hoe ze de eigen uitvaart graag ingevuld zien. Op de beurs kunnen de bezoekers bijzondere sieraden vinden om herinneringen aan een overledene in te bewaren maar ook bijv. een urn met aan de buitenzijde een silhouet van het gezicht van de dierbare. Daarnaast toont een steenhouwer wat er allemaal mogelijk is aan materialen, vormen en afbeeldingen voor grafstenen en zal een notaris vragen beantwoorden op het gebied van bijv. nalatenschap.
Tijdens een uitvaart kan er muziek worden gespeeld via een geluidsband of met behulp van een cd, maar men kan ook kiezen voor live muziek en om te laten horen wat mogelijk is, zijn er ook muzikanten op de beurs.

De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen op de uitvaartbeurs.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.