Ingang Sportcentrum Papendrecht nu ook rookvrij

30 maart 2019
Ingang Sportcentrum Papendrecht nu ook rookvrij

PAPENDRECHT - Deze week werden de bordjes voor de rookvrije zone bij het Sportcentrum Papendrecht opgehangen. Bij de ingang van het Sportcentrum mag nu niet meer worden gerookt.

Ruud Lammers van Onafhankelijk Papendrecht is hier erg blij mee en nam afgelopen donderdagavond het initiatief met een motie in de gemeenteraad.
"De inzet is om ook bij andere panden die in gemeentelijk eigendom zijn rookvrije zones in te stellen. De gemeente kan zo het goede voorbeeld geven", aldus Ruud Lammers.

Vrijwel alle andere politieke partijen gaven aan de motie sympathiek te vinden, maar hadden diverse praktische bezwaren. Want er zijn gemeentelijke panden, zoals Papecity, waar de gemeente eigenaar van is, maar waar het niet haalbaar is om het roken voor het pand te verbieden. Ook zijn er gemeentelijke panden waar helemaal geen bezoekers komen. En als het verbod wordt ingesteld, is het ook zaak om te handhaven, maar dat kost extra inzet. En tenslotte kunnen de eigenaren wel zelf een rookvrije zone instellen, zoals het Sportcentrum Papendrecht heeft gedaan.

Om deze redenen werd de motie uiteindelijk niet gesteund. Wethouder De Ruijter gaf bovendien aan liever in te zetten op preventie, waar de gemeente nu volop mee bezig is.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.