Leerlingen van de Beatrixschool gaan zwerfafval te lijf

13 februari 2017
Leerlingen van de Beatrixschool gaan zwerfafval te lijf

PAPENDRECHT - Leerlingen van de Beatrixschool in Papendrecht zijn een project gestart om het zwerfvuil, wat rondom het schoolgebouw ligt, te verminderen. Naast presentaties en voorlichting aan hun medescholieren, steken zij zelf ook de handen uit de mouwen om de rommel op te ruimen. Het materiaal, zoals een grijper en afvalzakken, wordt beschikbaar gesteld door de gemeente Papendrecht en Nederland Schoon.

Maandag 13 februari om 09:30 uur zou wethouder Jan Nathan Rozendaal, samen met de kinderen en leerkrachten van de Beatrixschool, de aftrap voor het zwerfvuilproject verrichten, maar vanwege de kou was er al voor 9 uur gestart. Gewapend met grijpers, handschoenen en afvalzakken gingen zij de omgeving van de school en het schoolplein van afval ontdoen.

De gemeente Papendrecht waardeert deze bijzondere initiatieven en draagt dan ook graag een steentje bij. Bewoners, verenigingen, scholen en organisaties die ook het zwerfvuil in hun omgeving willen verminderen, kunnen rekenen op ondersteuning vanuit de gemeente.

Wordt u ook ZwerfAfvalPakker? Neem dan contact op met de wijkcoördinatoren van de gemeente via mail wijkgerichtwerken@papendrecht.nl. Meer informatie over het ZAPpen kunt u ook vinden op het digitale dorpsplein www.PuurPapendrecht.nl.

Foto: Pieter van den Berg.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.