Phoenix’17 boekt eerste winst in bondscompetitie

18 maart 2019 door Hennie van der Zouw
Phoenix’17 boekt eerste winst in bondscompetitie

PAPENDRECHT - Op vrijdag 8 maart trapte het eerste team van Phoenix’17 de 1e ronde van de competitie af tegen ABC Swindregt J2. In Sportcentrum Papendrecht wonnen de U17’s hun eerste wedstrijd soeverein met 8-0.

Ook de U15’s gingen er met een 8-0 uit-overwinning vandoor tegen BC Shuttlek J3. De U13’s konden niet anders dan een 7-1 winst boeken tegen ShuttleUp J4. De Opstapgroep maakte het feest van de eerste ronde compleet door met 4-4 gelijk te spelen, na 4-0 te hebben achtergestaan.

Na de euforie stemming werd op de woensdagtraining, nadat alle teams werden gefeliciteerd met de behaalde resultaten, uitgebreid stilgestaan bij de aandachtspunten die door de coaches en spelers waren geobserveerd. In diverse oefenvormen werd er hard gewerkt om er beter op te staan voor de 2e ronde. Ook werd er gewaarschuwd voor onderschatting van de tegenstanders.

De 2e ronde
De U15’s moesten in de 2e ronde van de competitie thuis tegen EVBC Vlietwijk J2 en dat was een geheel andere wedstrijd. De verschillen lagen dicht bij elkaar, de spelers moesten echt aan de bak om de partijen te winnen. Vooral de herenenkels van Kaj Petra en Roan van der Molen lieten hun potentie zien door shuttles te plaatsen daar waar de tegenstanders niet stonden. Na een stroeve start met veel slordigheden wonnen beide heren nipt met aanvallend en geplaatst spel. Het gehele team had een 4-3 voorsprong, maar gaf deze helaas uit handen door de laatste mix slordig weg te geven.

U13 speelde tegen BC Cross Smash J4. Een heerlijke wedstrijd met goede tegenstand. Mooie spannende sets waar alle techniek en tactiek uit de kast werd gehaald om met 7-1 te winnen. Een heel goed resultaat na het gelijke spel in de 1e ronde.

Helaas verloor U17 haar uitwedstrijd van BC Cross Smash J1 in Werkendam. De uitslagen van de wedstrijden lagen dicht bij elkaar, maar vielen steeds net ten gunste van BC Cross Smash. De tegenstander complimenteerde Phoenix’17 voor de blijvende  tegenstand zelfs bij grote achterstand, iets wat ze bij hen vorige tegenstander miste.

Vanaf september 2018 hebben de 4 jeugdteams keihard gewerkt om zich goed voor te bereiden op deze jeugd competitie regio Zuid-West. Deze regio competitie wordt georganiseerd door de nationale Bond, Badminton Nederland. Het is de eerste keer in het nog prille bestaan van Phoenix’17 dat er gespeeld wordt onder de vlag van de Nederlandse Badmintonbond. De Phoenix’17 teams spelen hun thuiswedstrijden in Sportcentrum Papendrecht. Op de vrijdag vanaf 19:30 en op zaterdag vanaf 11:00.

Na twee speel ronden is Phoenix’17 bijzonder tevreden over de inzet van alle spelers, de bereikte resultaten en het plezier die bij de spelers te zien is. De trainers zien veel van de getrainde oefenstof terug in de wedstrijden, de bevestiging dat Phoenix’17 als club de juiste weg is ingeslagen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.