Feestelijke opening: VORM Materieel verduurzaamt pand tot klimaatneutrale werkomgeving

08 oktober 2018
Feestelijke opening: VORM Materieel verduurzaamt pand tot klimaatneutrale werkomgeving

PAPENDRECHT - VORM Materieel opende vrijdag 5 oktober officieel het verduurzaamde pand aan de Ketelweg te Papendrecht. De locatie is uitgebreid, verduurzaamd en voorzien van innovatieve oplossingen. Dit is het eerste pand van VORM – waar VORM Materieel onderdeel van is – met een klimaatneutrale werkomgeving. ‘Je moet als team willen uitstralen dat je duurzaamheid belangrijk vindt, dat je eigen organisatie daar ook in meegaat én erin gelooft.’ Aldus Daan van der Vorm, Directeur Eigenaar. 

In het nieuw opgetrokken kantoorpand is de aardgasaansluiting vervallen, de voorgevel uitgerust met een ecologische wand en worden de loodsen en het kantoor elektrisch verwarmd. Het door Groosman Partners B.V. ontworpen pand is door van Waning Bouw B.V. voorzien van een nieuwe werkplaats/zaagloods en overdekte telstraten. Het kantoor is opgetrokken uit FSC-houtskeletbouw. De stroomvoorziening is afkomstig van de 420 zonnepanelen die op het dak zijn geplaatst door Synorga. Daarnaast heeft Groosman Partners B.V. het kantoor ingericht met een duurzame kantoorinrichting, met onder andere tapijt van gerecyclede visnetten.

Naast het feit dat het pand is getransformeerd tot een klimaatneutrale werkomgeving, is het ook aangepast aan de wensen en behoeften van de medewerkers van VORM Materieel en haar partners. Dankzij de uitbreiding geven de overdekte telstraten beschutting in zomer en winter. Met de nieuwe werkplaats en zaagloods faciliteert VORM Materieel ook haar partners. ‘Het welzijn van de medewerkers is voor VORM minstens zo belangrijk als het klimaatneutrale aspect. Wij zijn enorm trots op ons innovatieve pand’, aldus Barry Meijboom, Hoofd VORM Materieel. 

VORM heeft sinds de aansluiting van de zonnepanelen in juni van dit jaar al 47.700 KwH opgewekt met de 420 zonnepanelen. Dit betekent een gemiddelde totale opwekking van ruim 103.000 KwH in één jaar. Dit is voldoende om het pand van de benodigde energie te voorzien.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.