Eerste jeugdboek van René van Engelen

08 november 2010
Eerste jeugdboek van René van Engelen

PAPENDRECHT - Temidden van de kinderen van zijn school heeft René van Engelen vrijdagmiddag zijn eerste jeugdboek gepresenteerd.

‘Het skateboardsyndicaat’ gaat over Frank, die verhuisd is. Als Frank naar zijn nieuwe school gaat wordt hij gepest door Duncan en zijn vrienden. Gelukkig wordt het skateboardsyndicaat opgericht, en dan begint de strijd.
“In het boek wordt duidelijk dat er achter pestgedrag een wereld schuil gaat. Door het te lezen krijg je meer inzicht. Het boek is echter vooral bedoeld als spannend verhaal. De kinderen die het tot nu toe hebben gelezen of gehoord zijn enthousiast!”, aldus René van Engelen, in Papendrecht onder meer bekend van zijn raadlidmaatschap voor GroenLinks.

René van Engelen werkt op basisschool De Viermaster. Als auteur is hij al langer actief. Zijn eerste boek verscheen in 1990. Tot nu toe waren alle boeken bedoeld voor werk en studie. Het bekendste boek is ‘Grip op de groep’ (2007). ‘Het skateboardsyndicaat’ is zijn eerste jeugdboek. Elf jaar heeft hij, naast zijn baan op De Viermaster, gewerkt op de PABO.

De tekeningen zijn gemaakt door Mark Mol uit Papendrecht. De tekeningen zijn helder van kleur. Hij heeft ook de cover getekend

De eerste twee boeken werden uitgereikt op basisschool De Viermaster. Voorafgaand daaraan gaven kinderen van de school een demonstratie op skateboards en waveboards. Daarna gaf Bert Lock (ook bekend als de Papendrechtse dichter Bert van der Meiden) een inleidende speech. De eerste twee exemplaren werden uitgereikt aan Tim Eenhoorn, oud leerling van meester René en naamgenoot van de hoofdpersoon uit het boek, en aan Timo Verkuijl. Hij zit nu bij meester René in de klas. De klas vond dat hij het eerste exemplaar mocht krijgen omdat hij zo van lezen houdt. 

Het boek is onder andere te koop bij boekhandel De Meent en op www.boekscout.nl.  Het boek kost 13,95 euro.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.