Fractievoorzitter GroenLinks René van Engelen verlaat politiek

29 oktober 2007
Fractievoorzitter GroenLinks René van Engelen verlaat politiek

PAPENDRECHT -René van Engelen (zie foto links) gaat stoppen in de Papendrechtse politiek. Op 15 november is zijn laatste raadsvergadering. Hij is dan bijna 14 jaar actief geweest in de Papendrechtse raadscommissies, waarvan 8 jaar als duoraadslid en 6 jaar als raadslid/fractievoorzitter.

René verklaart zijn vertrek:”De reden is een positieve reden. Mijn werk met en voor kinderen neemt een steeds grotere vlucht. Nu ik een methode heb ontwikkeld waarmee je groepen kinderen en jongeren positief kunt krijgen (‘Grip op de groep’) neemt het aantal aanvragen voor cursussen, trainingen en materialen toe. Het is geweldig hoe leerkrachten, ouders en leerlingen reageren! Kinderen die met plezier naar school komen en een veilige haven vinden in een groep en bij een leerkracht, dat is voor mij een krachtige drijfveer. Ik ben nu op verschillende plaatsen actief, waaronder in Amsterdam West (Slotervaart).

Daarnaast vind ik het geweldig om met de kinderen in de klas zelf te werken op de basisschool waar ik werk. Daar wil ik ook meer tijd en energie in steken.
Op een gegeven moment moest ik allerlei dingen weigeren, zoals het geven van teamtrainingen. Ik moest een keus maken. Ik heb besloten te stoppen bij uitgeverij NijghVersluys waarvoor ik al 18 jaar auteurs- en redactiewerk op economisch gebied heb verzorgd. Mijn oude vak (economie) staat steeds verder van mij af.

De andere keus die ik heb gemaakt is om te stoppen met de politiek. Met de verkiezingen zou ik hier nooit aan gedacht hebben. We hadden een slechte periode achter de rug. De frustraties waren groot. Nu gaat het goed en zijn we positief bezig. Er zijn veel goede mensen actief met goede inspiraties en met het vermogen om samen te werken. Er zijn ook prima mensen beschikbaar die mijn deel van het werk zullen voortzetten.

Er vindt nu volop overleg plaats over de opvolging. Op 13 november is er een uitgebreide fractievergadering van Groen Links Papendrecht waarin hierover besluiten worden genomen.
Ik zal de komende tijd de dossiers rondom kinderen en jongeren blijven volgen, daar ligt mijn passie. Natuurlijk zal ik mij er best eens mee bemoeien. Stil blijven is niet mijn sterkste kant! Ik neem met een goed gevoel afscheid van de politiek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.