De Geul handhaaft zich in regiocompetitie

11 maart 2019 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd in het Sportcentrum de derde ronde in de Regiocompetitie gezwommen. De Geul stond voor aanvang van de wedstrijd op de 5e plek  en omdat er vanwege ziekte en blessures niet in de sterkste opstelling gezwommen kon worden was handhaving van deze plek de inzet.

Het PR record van de wedstrijd kwam op naam van Tjomme de Tender, die op de 100 vlinder maar liefst 11 seconden van zijn beste tijd afhaalde.

De wedstrijd begon met een 4x50 vrij estafette voor dames, waarbij Faustine Mussig, Debra de Lange, Zoë van Gool en Sam IJzerman een 5e plaats behaalden. Op de 4x50 wissel jongens junioren 4 was er een 6e plaats voor Dylan Groeneveld, Aaike de tender, Brandon Groeneveld en Tjomme de Tender.
Individueel werden er ook nog goede resultaten behaald. De enige gouden medaille werd veroverd door Aaike de Tender op de 100 vrij bij jongens junioren 2. Sam IJzerman zwom naar het zilver op de 100 school bij meisjes senioren en pakte een 4e plaats op de 200 wissel dames. In de categorie meisjes junioren 1 was Donna Verhoef goed voor brons op zowel de 100 rug als de 50 vrij. Daphne van Tilburg tikte als 4e aan op de 100 vrij en de 100 rug in de categorie meisjes junioren 3.

De 4x50 wissel heren leverde het Geulteam met Max Muller, Ivan van Omme, Ben Muller en Liam van Gool een 7e plaats op. Lois van Valen, Donna Verhoef, Daphne van Tilburg en Laura ’t Lam wonnen een knappe zilveren medaille op de 4x50 vrij meisjes junioren 3.

Nadat alle punten geteld waren bleek dat de geul er inderdaad in geslaagd was de 5e plaats vast te houden.

De jongste zwemmers konden dit weekend in Leiden zwemmen bij de Jaargangwedstrijden. Deze wedstrijd geldt als een soort Nederlands Kampioenschap in het 25 meterbad voor alle minioren zwemmers. Alleen de snelste 18 zwemmers van elke leeftijd mogen hier starten dus plaatsing voor deze wedstrijd is al een hele knappe prestatie. Voor de geul hadden Paul Ruitenberg en Jesper van Tilburg zich weten te plaatsen voor dit kampioenschap. Paul komt uit in de categorie minioren 4 en zwom de 100 school en de 100 wissel. Op de 100 school leverde hij een hele mooie prestatie door 6 seconden van zijn persoonlijk record af te halen en op een 4e plaats te eindigen. Op de 100 wissel werd hij 16e. Jesper van Tilburg mocht starten op de 100 rug en werd hier 18e. Voor beide jongens was het een hele mooie ervaring om deel te nemen aan deze wedstrijd.