Twee Papendrechtse CU politici op lijst voor Provinciale Statenverkiezingen

11 maart 2019 door Hennie van der Zouw
Twee Papendrechtse CU politici op lijst voor Provinciale Statenverkiezingen

PAPENDRECHT - Voor de verkiezingen van 20 maart staan er twee Papendrechters op de kandidatenlijst van de ChristenUnie voor Zuid-Holland. Dit zijn Wilco Scheurwater, (onderste foto) eerder wethouder in Papendrecht en op dit moment Statenlid en Pieter-Jan den Dekker, de huidige fractievoorzitter van de ChristenUnie in Papendrecht. (Bovenste foto)

Wilco staat als echte lijstduwer voor de provincie Zuid-Holland onderaan. ‘Een ereplekje op de lijst’, lacht hij. Pieter-Jan staat iets hoger op nummer 38. ‘Ik sta vooral op de lijst om de ChristenUnie te steunen en hoop daarmee toch wat stemmen binnen te halen’, geeft Pieter-Jan aan. ‘Zo kunnen nu dus ook mijn niet Papendrechtse collega’s op mij stemmen’, aldus hem. Al voegt hij er eerlijk aan toe dat hij niet verwacht echt in de Provicincial Staten te komen. ‘Dat zou wel erg druk worden als raadslid met een fulltime baan ernaast’.

Wilco Scheurwater staat als ook nummer 7 op de lijst voor het waterschap Rivierenland, waar ook op gestemd kan worden op 20 maart. ‘Ik vind het belangrijk om me daar ook kandidaat te stellen’, zegt hij, ‘het werk van het waterschap is ten onrechte vaak onbekend’. Waterschappen houden zich bezig met het beheer van water. Ze zorgen voor droge voeten, voor het waterpeil, maar ook voor de kwaliteit van het water. Een belangrijke taak vindt Wilco. En zeker in de regio Rivierenland wat een van de grootste waterschappen is. Dit Waterschap heeft zeggenschap in maar liefst vier provincies.

Beide heren zijn blij dat ze op deze manier hun steentje kunnen bijdragen aan de verkiezingen en hopen op extra stemmen voor de partij.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.