VVD-Papendrecht zet zich in tijdens NLdoet

12 maart 2018
VVD-Papendrecht zet zich in tijdens NLdoet

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag heeft de VVD de handen uit de mouwen gestoken door het werkcafé van Stichting de Werkbank een nieuwe laag verf te geven. “De vrijwilligers van de Werkbank zetten zich het hele jaar in om mensen die willen werken te helpen, zodat ze ook kunnen werken”, zegt VVD-lijsttrekker Marco de Haas. “Daarom hebben we dit jaar gekozen om iets te doen voor deze vrijwilligers.”

NLdoet
Het Oranje Fonds organiseerde op 9 en 10 maart 2018, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Tijdens NLdoet wordt het  vrijwilligerswerk in de spotlights gezet en wordt iedereen uitgenodigd om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Doen in Papendrecht
Ook de Papendrechtse VVD zette zich afgelopen zaterdag in voor het goede doel. De ruimte van Stichting de Werkbank was dringend aan een nieuw verfje toe. Volgens Marco de Haas was het geen toeval dat voor deze stichting werd gekozen. “Herman Nieuwstraten, fractielid van de VVD, is één van de initiatiefnemers van De Werkbank. We waren, zoals elk jaar, sowieso van plan om mee te doen met NLdoet. Toen Herman aangaf dat zijn stichting zich ook had opgegeven bij het Oranje Fonds, was de keuze snel gemaakt.”

Herman vult aan: “Mensen die mij kennen, weten dat ik me al jaren inzet om mensen mee te laten doen in de maatschappij. Dat doe ik vanuit mijn eigen overtuiging en dat geeft me een enorme berg energie. Maar het is ook een echt VVD thema. We verwachten dat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt. Dan moet dat ook mogelijk zijn. Soms moeten mensen daarin worden gesteund door hulp bij het vormen van hun CV of een training voor een komend sollicitatiegesprek.”

Het succes van de Werkbank
Dat het concept van de Werkbank een succes is, laat zich zien door de praktijkvoorbeelden. Al vele mensen hebben door een klein steuntje in de rug werk gevonden. Ook in Dordrecht is vorige maand een Werkbank geopend, waardoor nog meer mensen naar werk kunnen worden geholpen.

Bron foto: VVD Papendrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.