TOP 1 meisjes t/m 17 jaar landskampioen tennis

17 juni 2014
TOP 1 meisjes t/m 17 jaar landskampioen tennis

PAPENDRECHT -  Het meisjes team bestaande uit Tessa Osterholt, Emmi Stuij, Elicia Saffignani en Natasja Dragic zijn ongeslagen kampioen geworden in de Hoofdklasse met een resultaat van 31 winstpunten en 5 verliespunten. Door dit mooie resultaat moesten ze afgelopen weekend strijden om het landskampioenschap.

Afgelopen zaterdag 14 juni  speelden ze in Venlo de ½ finale  tegen REO 1 uit Roden (district Groningen/Drenthe). Dit team was 2e in de andere Hoofdklasse geworden. De 1e en de 2e single begon om 11.00 uur. Natasja Dragic speelde de 1e single en werd gecoached door Jerry Visser. Natasja won deze wedstrijd  in 3 sets na bijna 3 uur tennissen. Emmi Stuij speelde de 2e single en werd gecoached door Lennert Kaptein. De wedstrijd werd binnen 1 uur en 15 minuten gewonnen. De 3e single was voor Tessa Osterholt die ook door Lennert gecoched werd. Tessa won de wedstrijd in 2 sets en was binnen 1,5 uur klaar. Na 3 singles stond TOP  op een 3-0 voorsprong. De laatste en 4e single werd gespeeld door Elicia Saffignani. Helaas verloor zij haar wedstrijd in 2 sets. Zij had weinig kans, omdat REO de beste dame als 4e single had opgesteld. Om de finale te halen had het meisjes team van TOP nog 1 set nodig. De 1e dubbel werd gespeeld door Tessa/Elicia die vrij makkelijk in 2 sets de partij naar zich toe trokken. Op dat moment waren zij  verzekerd van de finale. Onze 2e dubbel Emmi/Natasja werd helaas verloren in 2 sets, waardoor de einduitslag 4-2 voor TOP was.

Op zondag 15 juni moest het meisjesteam van TOP aantreden tegen Daisy uit Apeldoorn. Daisy had in de halve finale een Walk Over gekregen en stond dus gelijk in de finale. Daisy is ongeslagen kampioen geworden in de andere Hoofdklasse met 33 winstpunten en 9 verliespunten. Emmi Stuij speelde de 1e single en verloor helaas  in 2 sets. De 2e single werd vrij makkelijk gewonnen door Natasja Dragic in 2 sets. De tussenstand was dus 1-1. Tessa Osterholt won de 3e single in 2 sets. Elicia Saffignani moest de 4e single spelen en werd gecoached door Lennert Kaptein. Mede dankzij haar coach wist Elicia in een hele zware 3 setter het 3e punt binnen te halen. Met een voorsprong van 3-1 moest TOP de 2 dubbels nog spelen. Het 1e dubbel Tessa/Elicia wonnen de 1e set en sleepte daarmee het Landskampioenschap 2014 naar binnen. Helaas verloren ze de partij wel in 3 sets. De 2e dubbel Emmi/Natasja wonnen vrij makkelijk in 2 sets en zorgde dus voor de einduitslag 4-2. De meiden hebben geschiedenis geschreven voor TOP, want er is nog nooit een team Landskampioen geworden bij TOP.   Het is een onvergetelijke weekend geweest die nog lang in ons geheugen zal blijven.

Na de promotie van het eerste herenteam naar de eredivisie weer een 2e mijlpaal in de geschiedenis van tennisvereniging TOP.  Het resultaat van hard werken en trainen door de spelers onder begeleiding van de coaches en trainers van Tennis Academy Drechtsteden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.