Tennisvereniging Oostpolder Vertom Heren 1 kampioen en promotie naar de eredivisie

02 juni 2014
Tennisvereniging Oostpolder Vertom Heren 1 kampioen en promotie naar de eredivisie

PAPENDRECHT - Na een prachtige afsluiting van zeven welbevochten competitiedagen was op TOP het moment eindelijk daar toen Rens en Glenn de 1e dubbel binnensleepten en het kampioenschap van het 1e herenteam bezegelden, nadat eerder op de dag al 3 overwinningen binnen waren gehaald. Uiteindelijk won Vertom Heren 1 met 5-1 van de Merletten.
 
Het kon eigenlijk ook niet misgaan gezien alle voorbereidingen die getroffen waren door Tenniscentrum Papendrecht en de vele vrijwilligers die hun steentje hebben bijgedragen. Toch was de weg naar de overwinning afgelopen zondag een lastige weg, met Merletten als een goed team met goede spelers. Hieronder een verslag van de wedstrijddag.

Een goede voorbereiding is het halve werk, dus ontbeten we met het 1e herenteam met coach Lennert Kaptein stipt om 10:30 uur. De sfeer was goed, iedereen was nog bezig met de puntjes op de i te zetten op het prachtige complex van het Tenniscentrum. Tijdens het ontbijt bespraken we de opstelling, iets wat altijd lastig is, maar grootbepalend kan zijn voor de uitslag van de dag. Na overleg besloten we dezelfde opstelling te hanteren als tegen concurrent Laren. Dat betekent dat Bojan de 1e singel speelt, Wesley de 2e, Glenn de 3e en Rutger de 4e. De dubbels stonden al vast. Ingespeelde koppels Rens/Glenn en Wouter/Wesley speelden respectievelijk de 1e en 2e dubbel als altijd in de competitie.

Na een heerlijk ontbijt verzorgd door Tenniscentrum Papendrecht en het uiterst vriendelijk en professioneel barpersoneel, was het tijd om de kleding aan de trekken van hoofdsponsor Vertom. Hierna gingen we inspelen met talent van de week Julia van Maren, die net als de andere talenten een positieve invloed op het team.

Rond 11:30 uur arriveerden de heren van de Merletten. Na even wat gedronken te hebben en de opstelling uitgewisseld te hebben begonnen we op twee banen. Op papier bleek het een pittige uitdaging te worden. Bojan speelde tegen Remi de Jager, die een ongelofelijke 1e set speelde maar daarna wat wegzakte zodat Bojan knap in 3 sets won. Dat betekende al 1 punt voor TOP, nog 3 te gaan! Wesley speelde intussen op baan 3 een zware wedstrijd tegen Boris Oomes. Een wedstrijd die alle kanten op gaan maar toch de kant van TOP opviel doordat Wesley op de belangrijke momenten net even wat scherper was. De 1e set werd in een zinderende tiebreak beslist (12-10 voor Wesley). De 2e set werd met 1 break beslist met 6-4.
Deze twee wedstrijden waren al goede winstpunten voor TOP, zodat Glenn en Rutger hopelijk het werk konden afmaken. Glenn speelde op baan 1 een goede wedstrijd tegen Guus Oerlemans. Glenn wist tijdens de wedstrijd met iets meer druk te spelen waardoor hij aan 2 breaks in 2 sets voldoende had. 7-5 6-4 voor Glenn zorgde voor het 3e winstpunt.

Rutger speelde de 4e singel tegen de taaie Tom van Ooij. Rutger, die tijdens de gehele competitie niet helemaal zijn wedstrijdniveau heeft behaald, haalde alles uit de kast om het Tom lastig te maken. Helaas voor Rutger was Tom net even wat taaier en feller, zodat Rutger met 3-6 2-6 verloor. Balen, maar niets aan de hand.

De dubbels zouden het moeten beslissen. Glenn en Rens mochten het opnemen tegen ingespeeld koppel Remi/Boris. Op papier een interessante wedstrijd. En dat was het ook, een dubbel van hoog niveau van beide kanten. Het publiek genoot ook zichtbaar van de wedstrijd. Toch kon de Merletten uiteindelijk geen weerstand bieden tegen het geweld van de twee lange en vooral hard serverende TOP-spelers. Toen de bal uit ging van de Merletten kon het geluk niet meer op, het kampioenschap was een feit. Een mooi moment op een prachtige dag. Het publiek ging los en de champagne werd opengetrokken.

Hierna werd nog besloten, aangezien één van de spelers van de Merletten vandaag zijn allerlaatste wedstrijd speelt, om de laatste dubbel toch nog te spelen. Dit was vooral een erg leuke dubbel om te zien. Met geen spanning en veel mooie punten met lobjes, korte ballen en volleyrally's van beide kanten kon het publiek ook nog genieten van een leuke dubbel onder het genot van een barbecue met wat drinken.

De dag werd feestend afgesloten. De tegenstanders bleven ook gezellig nog meefeesten en het was een prachtige afsluiting na de huldiging door de voorzitter John de Koning en wethouder Kees Koppenol. Eredivisie Heren 2015 is een feit.

Wij willen graag iedereen die ons kampioenschap mogelijk heeft gemaakt bedanken.

Vertom voor de prachtige pakken. Tenniscentrum Papendrecht voor het ontbijt, de aankleding van het park en verdere sponsoring. Autodealer Gert van Wijngaarden voor de teleenstelling van een prachtige auto. Alle VCL's voor de organisatie van de competitie. Het bestuur voor hun support en aanwezigheid. Onze cheerleaders voor het leuke optreden. Coach Lennert Kaptein voor de aanmoediging en coaching. Ben Visser voor het begeleiden van de talenten van de week. De talenten van de week voor hun positieve invloed op het team. En het belangrijkste natuurlijk: het publiek voor de steun en aanmoediging. Volgend jaar rekenen we weer op jullie!
 
Namens het Vertom Heren 1
Bojan Brkic, Rens in 't Veld, Wouter Standaart, Rutger Meijer, Glenn Smits en Wesley Visser. Op de foto ook wethouder Kees Koppenol (links) en in het midden voorzitter John de Koning

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.