Arie de Bruijn 50 jaar organist

01 maart 2019
Arie de Bruijn 50 jaar organist

PAPENDRECHT - Op zondag 3 maart viert Arie de Bruijn (66) een bijzonder jubileum, want hij is dan liefst 50 jaar organist.
In de morgendienst van De Morgensterkerk aan de Muilwijckstraat wordt hier op een feestelijke wijze bij stilgestaan.

Aan de dienst werkt het Vocaal Ensemble Cantica mee en zullen vooral liederen uit de Anglicaanse traditie gezongen worden, de traditie waar De Bruijn zich het meest verwant mee voelt. Na afloop is er gelegenheid Arie de Bruijn en zijn vrouw Emmy te feliciteren.

Arie de Bruijn is voor zijn inzet al Koninklijk onderscheiden in 2004. De Bruijn, die afkomstig is uit Dordrecht, was in zijn schoolperiode al een talentvol organist. Hij had in de organist van de Dordtse Grote Kerk, Cor Visser, een belangrijke eerste leermeester.

Zijn eerste benoeming tot kerkorganist was in 1969 bij de Petruskapel op de Staart in Dordrecht.
Andere activiteiten in Papendrecht zijn:
    * Dirigent van het vokaal ensemble "Chantez";
    * Organiseert de zaterdagmiddagconcerten in Papendrecht.
Verder was De Bruijn meer dan 25 jaar begeleidingsorganist van het Menorahkoor.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.