Organist Jan Keesmaat overleden

28 november 2014
Organist Jan Keesmaat overleden

PAPENDRECHT - Afgelopen woensdag 26 november is de voor velen bekende organist Jan Keesmaat overleden.

Jan Keesmaat was voorheen constructeurtekenaar bij Verolme/v.d. Giessen en was sinds 1944 organist in Papendrecht. Tot 3 jaar geleden heden begeleidt hij elke zondag de diensten van de Christelijke Gereformeerde Elimkerk.

Regelmatig werd ook vanuit de kerken te Alblasserdam en Gorinchem een beroep op hem gedaan. Ook in verzorgingshuizen begeleidde hij regelmatig de samenzang. Gedurende 14 jaar, tot de sluiting van het huis, begeleidde hij de weeksluitingen in de Kleine Waal. In 1989 werd hem reeds de Eremedaille verbonden aan de Orde van Oranje-Nassau (in zilver) toegekend.

Op vrijdag 29 april 2005 ontving hij een Koninklijke Onderscheiding.

Aanstaande dinsdag 2 december 2014 wordt hij begraven. De heer Keesmaat is 88 jaar geworden.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.