Weer winst voor Drechtstreek

25 februari 2019 door Hennie van der Zouw
Weer winst voor Drechtstreek

PAPENDRECHT - Drechtstreek is er voor de tweede achtereenvolgende week in geslaagd om een driepunter binnen te halen. Na de ruime overwinning op Roda Boys een week eerder was het nu NOAD’32 dat er aan moest geloven. Die ploeg werd zo’n tien minuten voor het eind op een 3-2 achterstand gezet en was niet meer bij machte om die score nog om te buigen.

Een fraaie wedstrijd was het niet maar spannend was die wel. Zowel Drechtstreek  als de bezoekers streden fel voor de punten in soms stevige duels maar de wedstrijd verliep met slechts één bijzonder incident. Dat was toen aanvoerder Dion Warner stevig werd aangepakt en hij daar (te) fel op reageerde. Die reactie ontlokte bij een aantal NOAD spelers hevige emoties die even hoog opliepen.

De volstrekt rustige en prima opererende scheidsrechter Josephe Ngoumout loste de emotionele uitbarsting goed op en gaf NOAD aanvoerder Mark Bouman een gele kaart voor zijn stevige overtreding.

Vanaf de start van de wedstrijd hielden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht. NOAD trok het spel steeds meer naar zich toe en scoorde na 24 minuten hun eerste doelpunt. Van flinke afstand haalde Yannick Schuurmans van net buiten het strafschopgebied keihard uit en joeg de bal achter doelman Joris Moesman. Met name Soufiane Bakkali, de gevaarlijkste man van NOAD’32 , wist veel onrust te veroorzaken in de jonge achterhoede van Drechtstreek waar trainer Bart Toom weer gekozen had voor Jelle Schievink en Stijn van den Berg. Ook al toonde NOAD’32 bepaald niet als de ploeg die laatste staat op de ranglijst het kwam in de eerste helft niet meer tot scoren. En dat lukte Drechtstreek wel want na een fikse overtreding van Mathijs Fritters op de doorgebroken Ties van Aggelen op het randje van  het strafschopgebied schoot Victor Rijneveen de vrije trap die dat opleverde fraai in de hoek: 1-1.

Een prima schot van Jorn van Drimmelen op slag van rust ging rakelings naast.

Na rust leek Drechtstreek moed geput te hebben uit de gelijkmaker kort voor rust. Het leek wat meer zelfvertrouwen te hebben opgedaan en het speelde eindelijk wat brutaler. Na vijf minuten was het Jillroy Ruiz die goed reageerde op een dieptepass van Dion Warner en met een mooi lobje versloeg hij de niet erg sterk opererende doelman Denzel de Wit. Drechtstreek kon maar kort genieten van de voorsprong want vier minuten later was het de gevaarlijke Bakkali die de gelijkmakende 2-2 binnen schoot. NOAD’32 leek hier weer moed uit te putten en stelde doelman Joris Moesman stevig op de proef. Door enkele fraaie reddingen wist hij echter verdere tegendoelpunten te voorkomen. Lang leek het erop dat beide ploegen de punten zouden delen maar gelukkig voor Drechtstreek was Ties van Aggelen zo’n tien minuten voor tijd de handigste in een scrimmage en hij tikte de winnende goal binnen.

Zo haalde Drechtstreek in twee weken tijd zes punten binnen en staat het op 20 punten. Daarmee heeft het het gat met de onderste regionen wat groter gemaakt. Komende zaterdag wordt er niet gevoetbald en op 9 maart moet de ploeg afreizen naar Zaltbommel voor de lastige wedstrijd tegen koploper Nivo Sparta.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.