Schaaktopper Pascal 1 tegen Sliedrecht 2 eindigt in gelijkspel

21 februari 2019
Schaaktopper Pascal 1 tegen Sliedrecht 2 eindigt in gelijkspel

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT - Op dinsdagavond 19 februari stond de Derby Pascal 1 - Sliedrecht 2 op het programma. in de poule stond Sliedrecht op de eerste plaats en Papendrecht op de tweede plaats zij op plaats 1 en wij op plaats 2. Om de koppositie over te nemen moest er dus gewonnen worden door Pascal. Maar dat viel tegen.

Al na een half uur spelen stond Pascal praktisch gesproken al met 0-1 achter. Aan bord 7 gaf Kees Brinkman pardoes een paard weg. Helemaal gratis, voor niets, etiket blunder.
Aan bord 3 ging Bert Terlouw die achterstand recht trekken door solide te winnen.
Aan de overige borden waren weinig stellingen die een zekere winst waarborgden. In de loop van de tijd wisselden hoop en vrees elkaar af.

Hans van den Beukel haalde aan bord 8 een goede remise binnen. Nog steeds gelijk dus.

Meinte Smink wikkelde aan het 5e bord een pionneneindspel goed af en haalde de winst en de voorsprong binnen. Overigens is Meinte nog ongeslagen en aanvoerder van de ranglijst RSB met het persoonlijk resultaat in deze poule.

Teus Dekker aan bord 2 kon “niet in de partij” komen en ging ten onder.
Dat overkwam ook Melvin Holwijn aan bord 4. In een toren eindspel was en bleef hij de onderliggende partij.

Spannend was het toen nog aan de borden 1 (Robin Bos) en 6 (Jo Pattinama).
Robin schaakte als een grootmeester. Hij bleef het overzicht houden en strafte zijn tegenstander af.
De stand was gelijk en aller oog was bijna letterlijk gericht op de ontwikkeling bij Jo Pattinama. De wedstrijdleider van Sliedrecht fluisterde de tegenstander in het oor dat remise voldoende was. Prompt bood deze dat aan maar het advies van Pascal aan Jo was: doorspelen voor de winst!

Toen volgden nog bloedstollende momenten. Jo ging letterlijk langs de afgrond m.b.t. zijn verbruikte tijd en een paar mindere zetten. Uiteindelijk was het resultaat toch remise. Eindstand 4-4.

Met nog twee wedstrijden te gaan is een kampioenschap voor Pascal in de 2e klasse C nu ver weg. Sliedrecht blijft nummer 1 en Krimpen aan den IJssel is nieuwe nummer 2. Pascal volgt op plaats 3. De drie koplopers hebben al tegen elkaar gespeeld.
Volgende wedstrijd is (weer thuis) op 19 maart tegen de Hoeksche Waard.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.