Boskalis tekent overeenkomst voor verkoop aandelenbelang

11 februari 2019
Boskalis tekent overeenkomst voor verkoop aandelenbelang

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft een overeenkomst getekend met SAAM S.A. (SAAM) voor de verkoop van zijn belang in SAAM SMIT Towage aan SAAM. Volgens de overeenkomst bedraagt de ondernemingswaarde van geheel SAAM SMIT Towage (100%) USD 560 miljoen. Boskalis verwacht voor zijn belang in de joint venture USD 201 miljoen in contanten te ontvangen.

De towage joint venture tussen Boskalis en SAAM werd in 2014 gevormd en had destijds betrekking op de respectievelijke havensleepactiviteiten in Brazilië, Panama, Mexico en Canada. Sindsdien heeft de joint venture haar positie met succes uitgebreid en zijn efficiencyverbeteringen evenals commerciële synergieën gerealiseerd. Tijdens gezamenlijke gesprekken hoe om te gaan met de meer competitieve marktomgeving zijn Boskalis en SAAM tot de conclusie gekomen dat een volledige verkoop van het Boskalis-belang aan SAAM het meest gunstig zou zijn voor beide partijen.

Boskalis zal op 7 maart 2019 zijn jaarresultaten 2018 presenteren. Boskalis verwacht dat in deze resultaten een impairment-last op de Harbour Towage joint ventures van naar verwachting circa EUR 200 miljoen zal zijn inbegrepen, inclusief de reeds in het eerste halfjaar gerapporteerde impairment-last en de effecten van deze transactie.

De transactie wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2019 afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring van de mededingingsautoriteiten in de desbetreffende landen.

Updat 12 februari:
Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft gisteren de voorgenomen verkoop van zijn belang in SAAM SMIT Towage bekendgemaakt met een verwachte opbrengst van omgerekend ruim EUR 175 miljoen.

Onder het voorbehoud van de totstandkoming van deze transactie, is Boskalis voornemens EUR 100 miljoen aan te wenden voor de inkoop van eigen aandelen. Bij de huidige aandelenkoers vertegenwoordigt dit 4,4 miljoen aandelen ofwel 3,3 procent van het aantal thans uitstaande aandelen. De daadwerkelijke aanvang en details van het programma zullen te zijner tijd via een persbericht worden aangekondigd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.