Hoe zet je lokale marketing op de juiste manier in?

19 februari 2019

PAPENDRECHT - Lokale marketing wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt, aangezien deze vorm van marketing persoonlijker is. Hoe persoonlijker het is, hoe beter een product of merk kan worden afgestemd op de doelgroep. Ook voor ondernemers uit Papendrecht zou de inzet van lokale marketing veel baat hebben bij het promoten op lokaal gebied. Zo kunt u aan de slag gaan met de online vindbaarheid van de onderneming. Het begint natuurlijk met de website; is deze online vindbaar voor inwoners uit Papendrecht? Weten inwoners van het bestaan van uw onderneming af? Om de aanwezigheid van uw onderneming lokaal te verhogen kunt u een aantal dingen doen.

De inzet van SEO; bepaal de juiste lokale zoektermen
De inzet van SEO (Search Engine Optimization) zorgt ervoor dat uw website beter wordt gepositioneerd ten opzichte van concurrenten in de zoekmachine, bijvoorbeeld Google. SEO begint vaak bij het bepalen van de juiste zoektermen waarmee u online gevonden wilt worden.
Wanneer u bijvoorbeeld een kledingwinkel of een aannemersbedrijf heeft, kunt u er voor kiezen om als doel positie 1 te behalen in Google op het woord “kledingwinkel Papendrecht” of “aannemersbedrijf Papendrecht”. Afhankelijk van de concurrentie, is het behalen van een goede positie vrij gemakkelijk. Hoe wordt die goede positie verkregen?

Content en linkbuilding
Naast dat de website technisch gezien in orde moet zijn, dient de website ook op content moet worden aangepast op bepaalde zoektermen. Zorg er daarom voor dat de zoektermen een aantal keer op de website verschijnen. Uiteraard moet er ook rekening mee worden gehouden dat de content die op de website staat, gericht moet worden geschreven naar de doelgroep. Daarom is het belangrijk om te weten waar de doelgroep naar op zoek is en welke specifieke vragen ze hebben. Wanneer de content hierop wordt aangepast, wordt de waarde van de website voor Google gelijk al een stuk hoger.

Naast goede content is het belangrijk om kwalitatieve backlinks te krijgen van andere websites. Wellicht zijn er verschillende samenwerkingen met partners, waardoor er links vanuit deze partners naar de website kan worden geplaatst. Op die manier wordt er aan Google doorgegeven dat de kwaliteit van de website goed is. Aangezien de content voor de doelgroep is geschreven, is de tekst extra aantrekkelijk voor andere partners en samenwerkingen om naar uw website te linken. Hoe beter de content, hoe beter dit uiteindelijk ook is in het verkrijgen van nieuwe links.

Aanmelden Google My Business
Wanneer u online gevonden wilt worden, is het van belang om uw onderneming aan te melden bij Google My Business. Op die manier bent u namelijk ook online vindbaar via Google Maps en worden uw bedrijfsgegevens getoond wanneer consumenten zoeken op lokale zoektermen. Daarnaast kunnen consumenten recensies achterlaten, wat uiteindelijk ook bevorderlijk werkt voor het verkrijgen van nieuwe klanten. Dit geldt uiteraard alleen als de recensies over het algemeen positief zijn.

Lokale marketing uitbesteden
Aangezien SEO en alle ins en outs van lokale marketing uitgebreid kan zijn, kan het helpen om een online marketing bureau in te schakelen. LEQUAL kan u helpen in allerlei zaken omtrent het schrijven van content voor uw onderneming, de inzet van lokale bedrijfsmarketing en advies geven op het gebied van SEO voor uw webshop of onderneming. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden omtrent online vindbaarheid voor Papendrecht? Overweeg dan om contact op te nemen met LEQUAL.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.