AWPenLLR: 'Inwoners Rivierenland slecht geïnformeerd bij waterschapsverkiezingen'

19 februari 2019 door Hennie van der Zouw
AWPenLLR: 'Inwoners Rivierenland slecht geïnformeerd bij waterschapsverkiezingen'

ALBLASSERWAARD - De lokale waterschapspartij AWPenLRR is verbolgen over het feit dat waterschap Rivierenland geen papieren verkiezingskrant met informatie over alle deelnemende partijen uitgeeft. Lijsttrekker Stefan Daamen spreekt van een democratische blamage.

Waterschapsverkiezingen raken toch al ondergesneeuwd tussen het verkiezingsgeweld voor de provinciale statenverkiezing/ eerste kamer. Dat op die zelfde dag ook gestemd mag worden voor de waterschappen, weten veel kiezers al niet. De landelijke politieke partijen krijgen zendtijd op televisie en een subsidie voor hun campagnekas, waarmee ze ook voor landelijke media-aandacht kunnen zorgen. Lokale waterschapspartijen zoals de AWPenLRR krijgen geen cent subsidie en moeten het vooral van lokale bekendheid hebben. Er is nog altijd een grote groep inwoners, die de papieren krant als belangrijkste informatiebron hanteren. Daarom is de verkiezingskrant een noodzakelijk medium om alle inwoners goed te informeren.

In de verkiezingskrant kon elke partij zichzelf presenteren, waarmee iedereen op dezelfde wijze wordt geïnformeerd. Deze krant werd vervolgens door het hele gebied van Waterschap Rivierenland verspreid. Lijsttrekker Daamen: " De strijd was al ongelijk, maar waterschap Rivierenland maakt het nu nog erger door geen verkiezingskrant uit te geven, daarom hebben wij protest aangetekend bij het Dagelijks Bestuur van Rivierenland. Onze fractie vindt dat de krant er alsnog moet komen. Alle kiezers hebben het recht om ook het lokale geluid te vernemen. Soms krijg ik het gevoel dat we beter Calimero als logo hadden kunnen nemen dan onze kikker met oranje paraplu!"

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.