Ruime winst voor Drechtstreek

18 februari 2019 door Hennie van der Zouw
Ruime winst voor Drechtstreek

PAPENDRECHT - Drechtstreek heeft zaterdag voor een regelrechte verrassing gezorgd in de tweede klasse F. Het vernederde titelkandidaat Roda Boys dat bij aanvang van de wedstrijd tweede stond op de ranglijst door met 1-5 te winnen. Zo’n uitslag zou vooraf voor onmogelijk zijn gehouden en toch was dat de stand die na afloop op het bord stond.

Vanaf het begin van de wedstrijd hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Al in de vierde minuut wist Drechtstreek doelman Joris Moesman een doelpunt te voorkomen met een zeer fraaie redding maar daarna liet ook Drechtstreek zich niet onbetuigd. Met name Ties van Aggelen verscheen enkele malen gevaarlijk voor Roda Boys doelman Paul van den Elzen. De achterste linie van Drechtstreek, met opnieuw de hard werkende Jelle Schievink en Stijn van den Berg,  stond goed maakte het de aanvallers van Roda Boys lastig. In de 21ste minuut wist Ties van Aggelen aan zijn directe tegenstanders voorin te ontsnappen en de 0-1 op het bord te brengen. Nauwelijks zes minuten later maakte Christiaan van Aalst al de gelijkmaker met een hard diagonaal schot in de verre hoek. Roda Boys zette daarna meer druk op zijn tegenstander en creëerde enkele goede kansen. Joris Moesman hield zijn doel schoon, eenmaal zelfs met een spectaculaire redding. Dat leverde de ruststand op van 1-1.

In de tweede helft kantelde de wedstrijd volledig. Al na vijf minuten scoorde Ties van Aggelen zijn tweede doelpunt van de middag na zich opnieuw van enkele tegenstanders te hebben ontdaan. Dat leek een keerpunt in de wedstrijd want Roda Boys raakte volledig de weg kwijt. Roda trainer Frank Brands zei later dat zijn ploeg op alle facetten van het voetbal door de ondergrens zakte. Drechtstreek maakte gebruik van de chaos bij de tegenstander en  legde een enorme strijdlust aan de dag. Het maakte zelfs optimaal gebruik van de onrust van zijn tegenstander want in de 63ste minuut scoorde Rick Lodder de 1-3  nadat de defensie van Roda Boys volledig werd weggespeeld. Enkele minuten later ontsnapte Ties van Aggelen opnieuw aan zijn tegenstander en werd net buiten het strafschopgebied gevloerd. Niet lang daarna bracht Ton Groffen de stand op 1-4 op aangeven van Jillroy Ruiz. Het spel was nauwelijks hervat of de mee naar voren gekomen Jelle Schievink werd in de 16 onderuit gehaald en scheidsrechter Niels Felix kon niet anders dan de bal op de stip leggen.Aanvoerder Dion Warner nam de strafschop die in eerste instantie werd gekeerd door doelman Van der Elzen maar Warner schoot de bal in de rebound alsnog binnen: 1-5. Met nog een kwartier te spelen nam het vertrouwen van Drechtstreek alleen nog maar toe en werd elke aanval van Roda Boys in de kiem gesmoord.

Achteraf kon de vraag worden gesteld of de onverwachte overwinning alleen veroorzaakt werd door een ‘off-day’ van Roda Boys. Dat speelde ongetwijfeld mee maar vooral de groep jonge spelers die de geblesseerde basisspelers uit het eerste deel van de competitie vervangt, liet weer zien dat ze goed mee kunnen op dit niveau. De mix van ervaren hardwerkende routiniers en goed gecoachte jonge spelers begin steeds meer vorm te krijgen.

Door de overwinning van Drechtstreek zakt Roda Boys naar de 5de plaats op de ranglijst, mede doordat Papendrecht dat zich opwerkte tot de tweede positie via een overwinning op Pelikaan. Drechtstreek speelt komende zaterdag thuis tegen rode lantaarndrager NOAD’32. Aanvang van die wedstrijd in het Oostpolderpark is 14:30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.