Drechtstreek geklopt door Altena

11 februari 2019 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek geklopt door Altena

PAPENDRECHT - Na een flinke reeks van gelijke spelen bleef Drechtstreek zaterdag puntloos achter na de wedstrijd tegen Altena dat verdiend won. Drechtstreek coach  Bart Toom kon andermaal niet beschikken over een flink aantal geblesseerden en riep behalve enkele jonge spelers ook routinier Damien Vereecken op die achterin de plaats in nam van Victor Rijneveen.

De eerste helft verliep weinig spectaculair en de ploegen hielden elkaar goed in evenwicht. De Drechtstreek verdediging stond goed maar de ploeg wist zich nauwelijks kansen te creëren. Ook Altena liet in die fase van de wedstrijd aanvallend nauwelijks iets zien. Er waren over en weer wel wat kansen maar gescoord werd er niet. In de 34ste minuut haalde Max Voogelaar uit richting doelman Rob de Groot maar zijn schot ging ver over. Kort voor rust werd een kopbal van Mark Kunst, op voorzet van Jorn van Drimmelen, op de doellijn onschadelijk gemaakt.

Na rust bracht coach Toom Ties van Aggelen in voor Max Voogelaar. Het spelbeeld veranderde niet veel en na acht minuten in de tweede helft maakte Dylan van der Pluijm voor Altena zijn eerste doelpunt van de middag. Nadat Damien Vereecken was doorgeschoven kwam Drechtstreek wel meer aan aanvallen toe maar het wist niet tot scoren te komen. Ook de wissel van Rolin Notenboom voor Yunuz Ekiz kon daar een verandering in brengen. Er werd hard gewerkt voor de gelijkmaker maar toen Dylan van der Pluijm zijn tweede doelpunt van de middag scoorde was het gedaan met de hoop. Altena behaalde een terechte overwinning want over het geheel genomen was het de betere ploeg.
Drechtstreek staat nu op de 10e plaats en houdt nog vier ploegen onder zich maar het zal toch echt punten moeten gaan pakken om niet in de gevarenzone te komen. Komende week zal het erg lastig zijn om die punten te binnen te halen want dan treedt het in Aalst aan tegen Roda Boys dat derde staat met slechts één punt minder dan koploper Nivo Sparta.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.