De Geul doet goede zaken in Nationale KNZB competitie.

11 februari 2019 door Hennie van der Zouw
De Geul doet goede zaken in Nationale KNZB competitie.

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd in het Sportcentrum Papendrecht de derde ronde in de nationale KNZB competitie gezwommen. Voor de Geul, uitkomend in de landelijke C-klasse, is handhaving in deze klasse het doel voor dit seizoen en er werd zaterdag een grote stap in die richting gezet. Een voorzichtige telling wijst uit dat de Geul zelfs wat gestegen is in de ranglijst, wat met nog 1 wedstrijd te gaan een prima uitgangspositie is.

Dit is natuurlijk te danken aan het goede zwemmen van alle zwemmers, er werden veel persoonlijke records aangescherpt met als uitschieter Evi Kleijn, die op de 200 school een minuut en 4 seconden van haar beste tijd afhaalde.

De wedstrijd begon met een 4x50 vrij estafette voor jongens junioren 4, waarbij Aaike de Tender, Dylan Groeneveld, Tjomme de Tender en Brandon Groeneveld een keurige 2e plaats haalden. Het meisjes junioren 3 team, met Evi Kleijn, Donna Verhoef, Daphne van Tilburg en Laura ’t Lam, herhaalde deze prestatie.

Bij de heren was er zilver voor Max Muller op de 200 rug en op de 50 vlinder pakte hij het brons. Ivan van Omme was goed voor brons op de 200 rug. Sam IJzerman zwom bij de dames naar het zilver op zowel de 200 rug als de 200 school. Op de 200 rug ging het brons naar Zoë van Gool.

In de categorie jongens jeugd was Brandon Groeneveld., zelf nog junioren zwemmer, goed voor twee 4e plaatsen, op de 200 wissel en de 100 vlinder, op die laatste afstand zwom hij een PR. Erik Verhagen zette op beide afstanden een PR op de klokken. Esmée Roodenburg was goed op dreef in de categorie meisjes senioren, ze schreef zowel de 200 wissel als de 100 vlinder op haar naam. Debra de Lange pakte het zilver op de 200 wissel, in een PR, en op de 100 vlinder waren er PR’s voor Faustine Mussig en Kyara Keizer.

In de categorie jongens junioren 4 veroverde Tjomme de Tender het brons op de 200 wissel en de 100 vrij, beide afstanden in een mooi PR. Dylan Groeneveld zette op de 200 wissel ook een PR op de klokken.  Lois van Valen zwom bij de meisjes overtuigend naar het goud op de 100 vrij, in een mooi PR. Op de 200 wissel zwom ze 14 seconden van haar beste tijd af. Nicole van Os werd 4e op de 100 vrij en Dana Kleijn tikte als 4e aan op de 200 wissel.

Aaike de Tender was goed op dreef bij jongens junioren 2: hij pakte het goud op de 100 rug en de 200 school. Ook Daphne van Tilburg deed bij de meisjes goede zaken door de 100 rug te winnen, in een PR, en op de 200 school het zilver te pakken waarbij ze haar 100 metertijd en haar 200 metertijd verbeterde. Laura ’t Lam werd op de 100 rug 2e en verbeterde haar 50 metertijd en haar 100 metertijd. Voor Joyce Hoornweg was het de 1e keer dat ze beide afstanden zwom voor de Geul, Donna Verhoef en Naomi Hardam zwommen de 200 school voor het eerst.

In de categorie jongens minioren 6 was er een mooie 4e plaats en een dik PR voor Paul Ruitenberg op de 100 school, op de 50 rug was er een 4e plaats voor Jesper van Tilburg., eveneens in een PR. Sven de Jong zette op de 100 school een PR neer en Thijn Versloot verbeterde zich ook. Bij de meisjes waren er PR’s voor Marie-Elise Verschoor en Amy Ouwens.

De jongste zwemmertjes zwommen 50 vrij en 25 vlinder. Op de 50 vrij was er zilver voor Rens van der Es, brons voor Tygo van Berkel en een 4e plaats voor Milan Heuvelman. Op de 25 vlinder werd Tygo 2e, het brons was hier voor Bjurn Nijhof. Stefanie van der Weert en Sanne Everhard zwommen beide afstanden voor de 1e keer en Roos Kleijn en Lars de Jong zwommen een PR op de 50 vrij.

De afsluitende estafettes verliepen heel goed voor de Geul: zowel de 4x100 vrij heren, met Yaro Roodenburg, Ivan van Omme, Max Muller en Ben Muller, als de 4x100 vrij dames, met Esmée Roodenburg, Faustine Mussig, Debra de Lange en Sam IJzerman, werden winnend afgesloten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.